Prvi 48 pregleda 24. Decembar 2022.

Reditelj Male sirene osuđuje rasističke reakcije zbog odabira Halle Bailey

printscreen/youtube/canva

Režiser Male sirene Rob Maršal ugasio je rasističku reakciju na Hale Bejli koja je dobila ulogu Arijel u filmu. "Samo smo tražili najbolju glumcau za tu ulogu, tačka. Kraj. Videli smo sve i sve etničke pripadnosti.".

Kada je Dizni prvi put najavio da će Halle Bailey igrati Arijel u njihovoj adaptaciji Male sirene, odluka je naišla na široke pohvale. Svako ko je čuo Halle da peva, mogao bi da vam kaže da je savršena za tu ulogu. Međutim, došlo je i do napada rasističkih pritužbi ljudi koji su bili uznemireni što će Arijel glumiti crnkinja.

Sada se Rob Maršal osvrnuo na rasističke komentare i objasnio zašto je ona uvek bila najbolja opcija za Ariel.

Razgovarajući o komentarima na trejler u kojem su mnogi video snimci mladih crnih devojaka koje reaguju na Halle kao Ariel postali viralni, Rob je rekao za Entertainment Weekly: „Nisam to očekivao jer sam se, na neki način, osećao kao da smo davno prešli preko takvih stvari, ali onda shvatite, na način na koji nismo. Bilo mi je veoma dirljivo da vidim koliko je ova vrsta kastinga važna za svet."

Osvrćući se na rasističku reakciju na Hallein kasting, Rob je rekao da "nije imao plan" kada je birao nju. On je objasnio: "Samo smo tražili najbolju glumicu za ulogu, tačka. Kraj. Videli smo sve i sve etničke pripadnosti." Rob je rekao da mu je cilj bio da pronađe nekoga "neverovatno snažnog, strastvenog, lepog, pametnog, pametnog" sa "velikom dozom vatre i radosti".

Rob je takođe otkrio da mu je od najveće važnosti da pronađe nekoga sa magičnim glasom. Rekao je: "Taj glas je nešto što je tako prepoznatljivo i tako eterično i tako lepo da zarobi Erikovo srce. On je traži tokom celog filma."

Rob je nastavio rekavši da su mnogi druge glumice koje su se oprobale u toj ulozi bile previše „umorne” za tu ulogu: „Halle je još uvek imala tu svežinu u sebi. Čim smo je postavili, zaista smo razmišljali o tome kako može ovo učiniti njenom Ariel."

Kako se vi osećate povodom ovoga, ima li osnova za rasističke komentare?

Tvoja reakcija?