Prvi 95 pregleda 16. Septembar 2023.

'Skin workout' je sve popularniji, evo i šta znači!

canva

Kada je u pitanju nega kože, nije dovoljno da samo imate dobru genetiku i da nemate skolonost prema ranije starenju. Međutim, nije svaka koža ista, niti je svaki tip identičan. Sveta i stručnjaka je mnogo, ali ono u čemu se svi slažu jeste da je trening facijalnih mišića od presudne važnosti kada se radi o nezi kože

Upotreba odgovarajućih tretmana i proizvoda može pomoći u očuvanju zdravlja i izgleda kože. Pravilan režim će vam doneti kontinuirane i vidljive rezultate, slične onima koje postižete vežbanjem mišića u teretani. Međutim, izgled vaše kože u mnogome zavisi i od svakodnevnih navika.

 | Author: canva canva

Poput vežbanja tela, ključ skin workouta je pronaći pravilnu beauty rutinu, odgovarajuću ishranu i zdrav ritam spavanja. Najbolji način da trenirate kožu je da uključite različite vežbe koje stimulišu njenu prirodnu sposobnost za obnovu i regeneraciju. Svaka potpuna rutina nege kože uključuje tri glavna koraka:

  • čišćenje i pranje lica,
  • toniranje balansiranje kože
  • hidratacija

Ipak, kako starite, menjaće se i proizvodi koje koristite za negu kože. Ono što za svoju kožu možete uraditi jeste da izbegavate svakondevno šminkanje kako biste izbegli bore i neujednačene tonove. Okrenite se zdravim navikama i masažama koje će podmlađivati iznova vašu kožu.

 | Author: canva canva

Skin workout je najbolje započeti pilingom kako biste otklonili mrtve ćeloije sa kože. Trebalo bi da znate da koža s godinama gubi moć da se sama oslobađa mrtvih ćelija pa joj pilingom morate pomoći u tom važnom procesu.

Glikolna kiselina može olakšati proces obnove ćelija tako što će očistiti pore i pomoći koži da efikasnije zadržava vlagu iz okoline. Deluje tako što razbija “lepak” koji drži mrtve ćelije kože zajedno, što je ključni proces u održavanju čiste, zdrave i mladalačke kože. Takođe, ovo će pomoći da se ublaže iritacije izazvane nepoželjnim tretmanima i proizvodima.

Treniranje kože se najlakše postiže korišćenjem pravilno formulisanog proizvoda sa retinolom – kako bi se koža ojačala i obnovila. Retinoidi su ključni za proizvodnju kolagena i elastina, glavnih sastojaka odgovornih za punoću, čvrstinu, snagu i mladalački izgled kože.

 | Author: canva canva

Retinol može okrenuti tok početnih linija i bora i predstavlja standarni sastojak u proizvodima za anti-aging i održavanje elastičnosti kože. Uvođenje retinola se preporučuje tek nakon korišćenja proizvoda sa glikolnom kiselinom na izvesno vreme, kako biste izbegli perutanje i crvenilo i za početak ga koristite svakog drugog dana i ne izlažite se suncu bez SPF faktora zaštite, savetuje Wannabe Magazine.

Glikolna kiselina je poput kardio vežbe, a retinoidi su kao podizanje tegova. Korišćenje ovih sastojaka uz odgovarajuću negu posle tretmana će imati efikasne i brzo vidljive efekte. 

 | Author: canva canva

Vrste tretmana:

  • Električna stimulacija mišića koristi električnu struju da blago stimuliše kožu i potkožne mišiće. Daje podignut i konturiran izgled, poboljšava cirkulaciju i izjednačava ten kože.
  • Multi- lift je naziv dobio zbog svojih dubokih efekata, dubljih od uobičajenog mikrostrujnog tretmana. To je savršen način za postizanje rezultata protiv starenja, bez metoda invazivne hirurgije.
  • Vakuum tretmani mogu poboljšati cirkulaciju i pomoći u drenaži limfnog sistema. Kada se pravilno izvode, ove prakse mogu pokrenuti unutrašnji sistem čišćenja, što dovodi do zdravog i blistavog tena.

Tvoja reakcija?