Prvi 104 pregleda 01. Septembar 2023.

'Slugging' je ponovo u trendu, evo i šta podrazumeva

canva

U poslednje vreme, mnogo se pažnje posvećuje nezi kože što je veoma važno. Žene, ali i muškarci širom sveta posežu za skupim kremama i preparatima u nadi da će hidrirati i nahraniti kožu i sprečiti prevremeno starenje. Iako u ovome nema ničeg pogrešnog, postoji jedna metoda koja štedi vaš novac, a odlična je za negu lica

Dok se mnogi odlučuju za botoks i razne invazivne tretmane lica i vrata, neki pokušavaju da na prirodnije načine održe balans kada je nega kože u pitanju pa je jedna od opcija za ovo upravo pomenuti slugging. 

Slugging je metoda nanošenja vazelina na kožu lica kao poslednji korak večernje rutine kako bi se na koži stvorio svojevrsni omotač koji će održati vlažnost kože, a ona će ujutru biti božanstveno mekana i sjajna.

Prema dermatologu Aleksis Parsels, sertifikovanom plastičnom hirurgu, ovo je veoma jendostavna tehnika "nanošenja okulzivne supstance kao što je vazelin kao poslednji korak noćne rutine", piše Her. Ona je naglasila i da je doakzano da vazelin zadržava vlagu unutar kože, ali i druge proizvode koje ste naneli za negu pre njega. Naziv "slugging" dolazi od toga što sluzni film na koži podseća na pužam, dodala je Aleksis.

 | Author: canva canva

Ovu prasku stručnjaci preporučuju ne samo za svakodnevnu negu kože već i za negu ekcema. Kako biste postigli najbolji efekat, vodite se sledećim koracima:

  1. Najpre očistite lice hidrantnim losionom ili micelarnom vodom koju inačekoristite.
  2. Po želji, nanesite noćnu kremu i dobro je utrljajte.
  3. Nanesite tanak sloj vazelina na kožu lica i vrata dok vam je koža još vlažna.
  4. Ostavite da prenoći, a potom isperite običnom vodom.

 | Author: canva canva

Naravno, kako biste izbegli zamašćene jastuke, možete koristit peškir, ali ovakvu tehniku možete primenjivati i tokom dana kada nigde ne izlazite. Koža će vam biti zahvalna, a vi ćete blistati!

 

Tvoja reakcija?