Punog ukusa, sa začinima koji je upotpunjuju i daju joj nesvakidašnju aromu, ova salata je pravi izbor za sve koji vole kuhinju Mediterana. Spoj piletine, povrća i laganog dresinga nikoga neće ostaviti ravnodušnim
Sastojci:
Dressing:
- 2 kašičice maslinovog ulja
- 4 kašičice limunovog soka
- 2 kašičice vode
- 2 kašičice crvenog vinskog sirćeta
- 2 kašičice sveže naseckanog peršuna
- 2 kašičice suvog bosiljka
- 2 češnja izgnjeckanog luka
- 1 kašičica suvog origana
- 1 kašičica soli
- Biber po ukusu
Salata:
- 500 g pilećih prsa
- 1 kašika maslinovog ulja
- 200 grama zelene salate
- 1 veći sveži krastavac
- 4 komada čeri paradajza
- 1 glavica luka
- 1 zreli avokado
- 60 grama crnih maslina
- 2 kriške limuna
Priprema:
- Pomešajte sve navedene sastojke za dresing, izlijte polovinu u plitku posudu, a ostatak stavite u frižider.
- Zelenu salatu operite, očistite i iskidajte ili iseckajte na manje komade, svež krastavac nasecite na kockice, a čeri paradajz na četvrtine. Dodajte luk, a avokado isecite po dužini, uklonite košticu i kašikom izvadite meso, a zatim isecite na trakice. Masline ostavite u komadu ili iseckajte na kolutiće.
- Piletinu stavite u ostatak dressinga na 15 minuta.
- Na srednje jakoj vatri zagrijte maslinovo ulje i ispecite piletinu, otprilike 4 minuta sa svake strane. Izvadite na dasku, ostavite 5 minuta da se ohladi i isecite na prutiće.
- Sve pomešajte i servirajte.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.