Najbolji izbor za pripremu brzih jela, skoro uvk je piletina. Ne treba joj puno vremena da termički bude obrađena i spremna za jelo, a sa druge strane, ukus vas nikada neće izdati
Sastojci:
- 400g pilećeg belog mesa isečenog na manje komade
- 2 manje glavice luka isečene na rebarca
- 3 sitno seckana čena belog luka
- 2 paprike isečene na trake (crvene ili bilo koje druge boje)
- 2,5 dl neutralne pavlake
- 1 kašičica senfa
- So
- Biber
- Ulje za prženje
Priprema:
- Piletinu iseći na manje komade, posoliti, pobiberiti i dodati senf pa sve lepo promešati. Ostaviti da malo odstoji.
- U tiganju na zagrejanom ulju propržiti luk da omekša. Kada omekša, dodati začinjenu piletinu i uz mešanje nastaviti prženje dok i ne porumeni. Dodati papriku i uz mešanje nastaviti prženje da i paprika malo omekša.
- Kada je paprika omekšala, usuti neutralnu pavlaku, beli luk i začiniti solju i biberom. Uz mešanje nastaviti krčkanje na tihoj vatri još oko 10 min.
- Služiti toplo uz sezonsku salatu, kuvani krompir, testeninu ili pirinač, savetuje Lepi Brka.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.