Prvi 62 pregleda 14. Maj 2025.

Piletina sa paprikom u ukusnom sosu!

canva

Najbolji izbor za pripremu brzih jela, skoro uvk je piletina. Ne treba joj puno vremena da termički bude obrađena i spremna za jelo, a sa druge strane, ukus vas nikada neće izdati

Sastojci:  | Author: canva canva

  • 400g pilećeg belog mesa isečenog na manje komade
  • 2 manje glavice luka isečene na rebarca
  • 3 sitno seckana čena belog luka
  • 2 paprike isečene na trake (crvene ili bilo koje druge boje)
  • 2,5 dl neutralne pavlake
  • 1 kašičica senfa
  • So
  • Biber
  • Ulje za prženje

Priprema:

  1. Piletinu iseći na manje komade, posoliti, pobiberiti i dodati senf pa sve lepo promešati. Ostaviti da malo odstoji.
  2. U tiganju na zagrejanom ulju propržiti luk da omekša. Kada omekša, dodati začinjenu piletinu i uz mešanje nastaviti prženje dok i ne porumeni. Dodati papriku i uz mešanje nastaviti prženje da i paprika malo omekša.
  3. Kada je paprika omekšala, usuti neutralnu pavlaku, beli luk i začiniti solju i biberom. Uz mešanje nastaviti krčkanje na tihoj vatri još oko 10 min.
  4. Služiti toplo uz sezonsku salatu, kuvani krompir, testeninu ili pirinač, savetuje Lepi Brka.

Prijatno!

Tvoja reakcija?