Prvi 170 pregleda 23. Avgust 2023.

Stjuardesa otkriva gde treba da sedimo u avionu!

canva

Ako često putujete avionom, sigurno vam se desilo da naletite na ekstremno loše sedište: ili ste preblizu toaleta, ili ste izloženi pogledima, ili ne možete da gledate kroz prozor... Loših scenarija ima zaista puno, ali jedna stjuardesa je otkrila koji red ona uvek bira za svoja privatna putovanja

Rosie Avad, stjuardesa australijske avio- kompanije, koja se ovim poslom bavi od 2014. godine, za vreme svoje karijere je stekla puno iskustva, ali i lekcija koje rado deli sa drugima. Ona je otkrila razlog zbog čega uvek rezerviše mesta u petom redu kada negde putuje privatno, a uz to je navela i prednosti.

Bez obzira da li volite da gledate kroz prozor aviona dok letite ili da lako pobegnete sa sedišta pored prolaza, ako letite često, sigurno ste iskusili neka "loša" i "nezgodna" mesta za sedenje u avionu. Iz tog razloga, Rosie je dala odlične savete koja sedišta birati, a koja uvek treba izbegavati kada rezervišete svoje mesto u avionu, piše Her.

 | Author: canva canva

Ona je rekla da je za posadu najgore sedeti skroz napred, na skakačkom sedištu oznake 1R, a otkrila je i razlog:

"Sedite okrenuti prema kabini i izloženi ste neprestanim pogledima. Ni vi nemate gde da pogledate osim u druge putnike pa bi ovo moglo da izazove male neprijatnosti koje sigurno želite da izbegnete."

Kada su putnici u pitanju, Rosie tvrdi da je najgore sedeti u poslednjem redu ili u blizini toaleta. Ona kaže da unapred žali sve putnike koji sede u blizini WC- a, a onda je objasnila zašto uvek sedi u petom redu kada putuje.

 | Author: canva canva

"Na ovom mestu imam sjajan pogled, vidi se krilo aviona, a dobijam i dodatni prostor za noge. Ovde nema odgovornosti za izlaz u slučaju nužde, a možete i torbu da stavite ispod nogu. Takođe, odavde ste i bliži iskrcavanju."

Tvoja reakcija?