Prvi 2505 pregleda 21. Avgust 2023.

Stručnjaci otkrivaju - evo koliko često da perete kosu!

canva

Jedna frizerka je konačno odgovorila na staro pitanje „koliko često treba da perem kosu?“ – ali to nije ono što biste očekivali. Internet je preplavljen uticajnim ljudima, entuzijastima za negu kose i stilistima koji daju svoje mišljenje o ovoj temi, ali izgleda da se većina slaže sa pravilom „jednom nedeljno“

Sada, The Saloon Guy - najpoznatiji po svom uspehu na YouTube-u nakon što je prikupio preko 600.000 pretplatnika na platformi za deljenje videa - peva drugačiju melodiju. Rekao je: „Po mom iskrenom mišljenju, kao frizer već mnogo, mnogo godina, perite kosu po potrebi."

"Sad, šta to zapravo znači? Šta je potrebno vašem skalpu? Šta je potrebno vašoj kosi?"

Svako ko ide u teretanu, bavi se sportom ili je generalno aktivniji, biće vam drago da znate da je pranje kose „što je češće moguće“ najbolja praksa za vas. On je uveravao gledaoce: „Neće vam opasti kosa, neće naneti nikakvu štetu vašoj kosi – to neće biti smak sveta" prenosi Her.

via GIPHY

Stručnjak je nastavio: „Po mom mišljenju, pranje kose dva ili tri puta nedeljno – možda u ponedeljak, sredu i petak – je apsolutno savršeno." Međutim, on je pojasnio da je moguće prečesto prati kosu. Ako to radite svaki dan dok koristite pogrešan šampon i proizvode za kosu, isušićete kožu glave.

Tvoja reakcija?