Prvi 158 pregleda 31. Oktobar 2022.

Stvarne priče ljudi koji su živeli u ukletim kućama

canva

Znamo koliko volite horor priče pa smo pripremili za vas 5 najjezivih iz stvarnog života. Jeste li sigurni da želite da nastavite sa čitanjem?

Nedavno, BuzzFeed je pitao ljude da podele svoje jezive priče sa ostatkom sveta i evo naših najboljih pikova.

1. "Pas, klatno i krst"

„Moj muž i ja smo se uselili u novu kuću u junu. Nalazi se direktno ispred groblja sa vrlo malo razmaka između — možda 30 metara. Odmah smo znali da nešto nije u redu. Naš inače vrlo opušten pas je češće lajao ,bio je prestravljen da ode u kupatilo, i buljio bi niz hodnik kao da posmatra nekoga ili nešto. Otprilike mesec dana nakon što smo se uselili, sedela sam u dnevnoj sobi i odjednom je platno sa našim slikama na njemu odleteo sa visoke police. Sletelo je oko metar od zida. Nijedna vaza ili bilo šta drugo na polici se nije pomerilo. Možda dve nedelje nakon toga, ogromna flaša sapuna za veš pala je sa police u ormanu niotkuda. Takođe sam čulo zvukove stvari koje su padale na pod i kucale na vrata otkako smo se uselili. Nedavno smo okačili krst i čini se da su čudne aktivnosti prestale."

 | Author: canva canva

2. "Zoe"

„Moji roditelji su kupili stan pre oko 30 godina za koji kažu da je bio čudan od početka. Čudni zvuci, koraci u praznim sobama, stvari koje padaju bez razloga – same od sebe. Jednog Božića, igrali smo se sa OUJA tablom i došao je neko po imenu Zoe i počeo da odgovara na naša pitanja. Te noći nam je jelka pala kao da ju je neko gurnuo. Kasnije je mama pitala komšinicu koja je tamo živela pre nas i...ispostavilo se da je tu stvarno nekada bila žena po imenu ZOE!"

 | Author: canva canva

3. Mačka i kvaka

"Moji deda i baka posedovali su ovu staru kuću u Viktoriji, Britanska Kolumbija. Nakon što su oboje preminuli, moj tata i maćeha su se uselili u kuću, a nekoliko godina kasnije, napustio sam Albertu i došao da živim sa njima. Moja mama je oduvek znala da postoji nešto čudno u toj kući, ali na mog tatu to nije uticalo. Druge nedelje kada sam živeo tamo, ležao sam u krevetu i čitao i moja mačka je odjednom počela da šišti i reži na zatvorena vrata spavaće sobe. Nikada, za sve godine koliko sam je imao, nije siktala ili režala na bilo šta. Odmah zatim, kvaka na mojim vratima počela je silovito da se trese kao da neko pokušava da uđe. Nikada u životu nisam bio tako uplašen. Čudne stvari su se dešavale tu i tamo, ali to je bilo najzlobnije."

 | Author: canva canva

4. "Kolonijalci"

"Jednom sam pitala svog dečka da li je ikada video duha, a on je rekao da je njegov dom iz detinjstva izgrađen 1800-ih. Uzbudila sam se i pitala ga za bilo kakvu priču, a on mi je rekao da se jednom probudio i video ljude obučene u odeću u kolonijalnom stilu. Rekao im je da odu, ali nisu hteli sve dok nije upalio svetlo. Do dana današnjeg odbija da mi priča više priča, ali često ode da spava sa upaljenim svetlom — mislim da se navikao na to."

 | Author: canva canva

5. "Čarls i požar"

"Moja strina živi u kući u kojoj je jedna porodica ranije poginula u požaru. Moj najstariji brat, čija je soba bila u podrumu, imao je užasne noćne more o čoveku po imenu Čarls sa blistavo crvenim očima i bez lica. Toliko bi se uplašio, da bi se dovukao do ugla svoje sobe, plačući. Imao je 20 godina. "

 | Author: canva canva

Znamo da mi nećemo večeras spavati baš najbolje, a vi?

Tvoja reakcija?