Prvi 193 pregleda 14. Mart 2023.

Suze, smeh i zadovoljstvo: Ovo su dobitnici Oskara!

U Dolby teatru u Los Anđelesu održana je 95. dodela Oscara čiji je domaćin bio Jummy Kimmel. Iako se govorkalo da Lady Gaga neće nastupati na ovoj ceremoniji zbog snimanja filma "Joker", ona se ipak pojavila i zasenila sve svojom lepotom, dok je izvodivši pesmu "Hold My Hand" bila bez šminke i u casual varijanti

Apsolutni pobednik koji je osvojio sedam zlatnih statua bio je akcioni naučnofantastičn film "Everything Everywhere All at once". Među nagradama našle su se i nagrada za režiju kao i nagrada za film. Takođe, briljanti ratni spektakl All Quiet on the Western Front" odneo je četiri nagrade. 

Nagrada za najbolju žensku glumicu u pobedničkom filmu pripala je Michelle Yeoh. Ono što je specifičnojeste da je ona prva azijska glumica koja je ponela ovu nagradu i tek druga žena koja nije belkinja. Prva je bila Hale Beri koja je nagrađena za ulogu u filmu "Monster's Ball" i to pre više od dvadeset godina!

Za najbolju sporednu glumicu, u svojoj četrdeset petoj godini života, nagrađena je Jamie Lee Curtis, dok je istu nagradu za mušku ulogu poneo Ke Huy Quan koji je nakon uručenja nagrade održao veoma emotivan govor. 

Najbolji glumac u filmu "Whale" koji je dobio Oscara je Brendan Fraser, a to je označilo ujedno i njegov povratak u Hollywood. Zbog njegove transformacije izgleda, film je osvojio Oscara i za najbolju šminku i frizuru. 

Kako bi ova ceremonija dobila prepoznatljivu čar, naravno da nije mogla da prođe bez suza radosnica. Glumci koji su nagrađeni za glavnu i sporednu ulogu, Brendan Fraser i Ke Huy Quan, zaplakali su od radosti, a emotivni govori glumaca bili su zaista jednistveni jer su glumci pričali o preprekama koje su savladali kako bi došli dovde gde se sada nalaze. 

Treba spomenuti i Johna Travoltu koji je odao počas nedavno preminuloj koleginici Oliviji Newton- John rekavši da će ostati "beznadežno posvećen tebi", aludirajući nalegendarni hit ove glumice. 

Ovo je zaista bila noć za pamćenje!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?