Prvi 1599 pregleda 17. Februar 2023.

Tiktokerka Marija Mandić se oglasila nakon smrti bebe...

marijamandic/instagram

Nakon trudnoće koju smo svi pomno pratili, TikTokerka Marija Mandić očekivala je svoj porođaj 15. februara, dan kada će konačno upoznati svoju bebu i dan kada će joj se život potpuno promeniti. Na žalost, Marijin život se jeste promenio, ali na potpuno neočekivan način jer je beba izgubila život još pre rođenja...

Marija se nakon ove strašne tragedije oglasila i objasnila šta se zapravo dogodilo. Ona je snimila nekoliko vieda za TikTok i ispričala šta se sve izdešavalo sa njom i njenom bebom. 

@marijam8

cuvaj mamu 👼🏼 💔🕊️

♬ original sound - Miriã | motherhood + lifestyle

Naime, Marija je najpre rekla da joj jako teško pada to što joj ljudi pišu da jedva čekaju dolazak bebe i pitaju da li se porodila jer na žalost, ona nema ništa lepo da im na to odgovori. Rekla je da povodom povlačenja sa društvenih mreža želi sama da donese odluku, što je i razumljivo jer nakon ovakvog događaja, svakome bi prijalo malo mira.

Termin Marijinog porođaja bio je 15. februar, a ona je kontrolu i CTG imala 13. februara. Dan pre toga je bila na selu, po njenim rečima, beba je bila aktivna i ništa nije ni slutilo na nevolju. Ujutru je otišla na dogovoreni CTG, ali pošto se beba nije pomerala, lekari su upotebili stari trik tako što su Mariji predložili da pojede nešto slatko kako bi pokrenula verovatno usnulu bebu. Kako se ništa nije dešavalo ni nakon slatkiša, tj beba se i dalje nije pomerala, Mariju su hitno odveli na pregled. Na žalost, doktor je rekao da baš i nema lepe vesti.

@marijam8

hvala puno svima na lepim recima

♬ original sound - Marija Mandic

Kako joj ništa nije bilo jasno, pozvala je svog supruga. Bila je šokiana jer čitava njena trudnoća protekla u najboljem redu, pa ček nije imala problema ni sa plodovom vodom. 

"Celu moju trudnoću je sve bilo u redu, i sa plodovom vodom. Pretpostavili su da je pupčana vrpca jer nema šta drugo. To je bilo oko 12 popodne, u pola 1 sam dobila prvu tabletu za otvaranje. Posle sam dobila i drugu, posle nekog vremena su mi krenuli bolovi, međutim oko 11,12 krenuli su jači bolovi", rekla je Marija.

Marija je nakon pregleda i tableta odvedena u porođajnu salu gde je dobila epiduralnu anesteziju. Od čitave drame, pao joj je pritisak, a porodila se oko pola sedam. 

@marijam8

part 2

♬ original sound - Marija Mandic

"Najteže mi je bilo to što da beba neće plakati, a sve okolo bebe plaču, pupčana vrpca jeste bila obmotana dva puta oko vrata i jednom oko tela, međutim ne nešto previše, jer to nije razlog. Zvanični razlog ne znamo, ići će na obdukciju" rekla je Marija u jednom od videa.

Marija Mandić je apelovala na sve trudnice da ne treba da se plaše zbog njenog iskustva, ali da treba da veruju svojoj intuiciji jer je ona osećala da nešto nije u redu, što je nazvala i majčinskim instinktom. Navela je da treba da osluškuju sebe i veruju svom osećaju.

Najbolnija rečenica koju je Marija izgovorila bila je da je njena beba bila jako lepa, sa dugom crnom kosom i da je dečak izgledao kao plišana igračka koja spava.

"Nažalost nije bilo suđeno, iako ste svi ispratili moju trudnoću. Život ide dalje, mora da ide dalje, mlada sam", ispričala je Marija u videu.

Takođe, Marija se i veoma dirljivom porukom na Instagramu oprostila od svoje bebe, što možete pročitat u objavi.

Ono što mi kao javnost možemo da uradimo jeste da pružimo punu podršku ovoj hrabroj ženi koja je devet meseci živela za dan kada će ugledati svoju bebu, ali na žalost, doživela je veliki i nezamisliv gubitak. Drage buduće mame, verujte svom osećaju i nemojte sve pripisivati hormonima, jer ponekad vaša intuicija može biti znak za uzbunu...

Tvoja reakcija?