Prvi 32 pregleda 18. Maj 2023.

Tinejdžer praćkom spasio sestru od kidnapovanja!

canva

14-godišnji dečak iz Mičigena spasio je svoju mlađu sestru od potencijalnog kidnapera koristeći svoju praćku. Osmogodišnja devojčica je tražila pečurke u svom dvorištu 10. maja kada se muškarac pojavio iz šume i držao devojčici zatvorena usta, saopštila je državna policija Mičigena u saopštenju za javnost

Devojka, koja nije identifikovana, borila se sa muškarcem dok nije uspela da se oslobodi - a njen brat, koji takođe nije identifikovan, iskoristio je svoju praćku da pogodi u glavu i grudi osumnjičenog. Policija nije precizirala u koji deo tela je pucao na osumnjičenog.

Član porodice je prijavio da je video čoveka koji je odgovarao opisu čoveka kako beži, a državni vojnici su tražili dok nisu našli osumnjičenog koji se krio. Identifikovan je kao 17-godišnjak, koji je zadobio povrede glave i grudnog koša u skladu sa udarcem praćkom. Optužen je kao odrasla osoba po jednoj tački za pokušaj otmice/mamljenja deteta, pokušaj napada sa nanošenjem teških telesnih povreda manje od ubistva, i jednu tačku za napad i prebijanje.

 | Author: canva canva

Njegova kaucija je određena na 150.000 dolara, a pojavljivanje pred sudom je 17. maja. Osumnjičeni je ušao na porodično imanje u naselju Alpena kroz šumu, zgrabio devojku sa leđa i pokušao da je odvuče u šumu, rekao je predstavnik državne policije Mičigena, prenosi CBS Philadelphia.

Ne biste pomislili da dok se igrate u svom dvorištu ili na sopstvenom imanju morate biti zabrinuti zbog nečega ovakvog, ali to samo pokazuje da postoji zlo“, rekao je portparol.

Devojčičin brat je "zaista taj" koji ju je spasio, rekao je portparol. „To što je 14-godišnjak to video i krenuo u akciju tako brzo je izvanredno i treba ga pohvaliti za to. Ono što je uradio nam je takođe pomoglo da identifikujemo ko je osumnjičeni jer je očigledno osumnjičeni imao povrede od udarca praćkom, a one su nam pomogle da identifikujemo o kome se radi u dokaznom smislu“, rekao je portparol.

Tvoja reakcija?