Prvi 160 pregleda 06. Avgust 2023.

Trake i rajfovi su zvezde ovog leta!

canva

Trend koji je ovog leta zastupljen svuda u svetu, pa i kod nas jesu trake i rajfovi za kosu. Iako su nekada bili rezervisani samo za country klubove, mnogima je nezamislivo da ih nose u svakodnevnim prilikama, ali ovi aksesoari su postali nezaobilazan detalj svih autfita koji doprinose suptilnoj sofisticiranosti i raskoši

Rajfovi i trake su se još prošle godine tiho "uvukli" u svet mode, onda kada je Bella Hadid počela da ih nosi pa su za njom to učinile i druge slavne dame.  Tokom sezone modne nedelje za jesen/zimu 2023, široki crni rajfovi su često bili viđani na street style fotografijama poznatih ličnosti, dok su na Met Gala događaju, koji je bio posvećen nasleđu Karla Lagerfelda, it devojke poput Cardi B, Emme Chamberlain i Precious Lee nosile različite stilove rajfova. Tokom leta, Jennifer Lawrence je zavladala scenom nosivši rajfove tokom turneje za film No Hard Feelings, kombinujući ih sa sportskim stilom prsluka i klasičnom malom crnom haljinom, piše Wannabe Magazine.

 | Author: pixsell/canva pixsell/canva

Takođe, najpre trailer, a zatim i sama premijera i pomama za filmom Barbie doprineli su ovom trendu. Iako je ranijih godina sa rajfovima bilo pravilo "što više- to bolje", što je podrazumevalo jarke boje, cirkone i šljkoice, ove sezone su dominantnije tamne nijanse koje doprinose visokoj modi. 

Ovaj modni detalj možete uklopiti maltene uz sve, a s obzurom da je reč o minimalističkoj modi, uvek ćete imati dozu elegancije i suptilnosti na sebi. 

Atletski izgled

Elastični rajfovi su nekada bili rezervisani samo za trening, ali sad ih možete nositi u kombinaciji sa kratkim prslucima ili blood haljinama. Ovo će vam pomoći ako želite da "razbijete" eleganciju svog autfita.

@annaianniello6 Easy Headband hairstyle 🖤✨ 2 minuti pronta 🥹 SALVA e CONDIVIDI il video con le tue amiche 🌸 #hairstylehacks #hairstylesideas #hairstyletutorial #hairtok #hairtips #hairtutorial #hairhack #hairstyle #hair #fasciapercapelli #Headband #headbandhairstyle #headbandhack ♬ IL MALE CHE MI FAI (feat. Marracash) - Geolier

Minimalizam

Ove godine je sve minimalistički pa će raniji trendovi kariranih i prugastih traka i rajfova ustupiti mesto monohromatskim modelima. Tanji rajf u smirenim, pastelnim bojama sigurno će biti pun pogodak!

 | Author: canva canva

Tvoja reakcija?