Prvi 364 pregleda 22. Januar 2024.

Trileće bez kondenzovanog mleka je savršen desert!

canva

Nekada koh, a sada kolač sa tri vrste mleka, ili trileće, omiljeni je kolač mnogima, a naročito deci. S obzirom da 'pliva' u mleku i da je neodoljivo sladak, predlažemo da ga već danas napravite, a vaši klinci će se sigurno oduševiti

Sastojci:

Za koru:

  • 300g šećera
  • 200g brašna
  • 6 jaja
  • 200 g griza
  • prašak ze pecivo
  • vanilin šećer
  • prstohvat soli

 | Author: canva canva

Za preliv:

  • 1 l slatke pavlake
  • 500 ml mleka
  • 150 g mleka u prahu

Za karamel:

  • 100 g šećera
  • 100 ml slatke pavlake
  • 80 g putera
  • malo soli

via GIPHY

Priprema:

  1. Odvojiti belanca od žumanaca, pa belanca mutiti da se dobije čvrst sneg u koji ste dodali i prstohvat soli. Dodati vanilin šećer i šećer konstantno mešajući.
  2. Kada dobijete čvrst sneg, dodati jedno po jedno žumance, brašno, griz i prašak za pecivo, pa sve zajedno umutiti da se dobije glatka smesa.
  3. Dobijenu mesu izručiti u pleh obložen pek papirom i peći na 200 stepeni oko pola sata.
  4. U šerpu sipati 300 ml mleka i u njega dodati mleko u prahu i slatku pavlaku, pa sve dobro umutiti. Gotov kolač izvaditi na krpu i probušiti viljuškom na par mesta.
  5. Smesu od mleka sipati u pleh i vratite kolač unutra, a preostalih 200 ml mleka preliti odozgo preko kolača.
  6. Za karamel preliv u šerpu staviti šećer i zagrevati na srednjoj temperaturi dok se šećer ne rastopi.
  7. U drugoj posudi zagrevati slatku pavlaku, pa kada proključa skinuti je sa vatre. Kada se šećer otopi, sklonite šerpu sa vatre i ulijte zagrejanu slatku pavlaku u tankom mlazu, sve vreme muteći žicom.
  8. Na kraju dodati puter i prstohvat soli, sve dobro izmešati, pa kada je površina kolača upila, mleko preliti preko. Ostaviti na neka dva sata u frižider, a nakon toga služiti, savetuje Stil.

Prijatno!

Tvoja reakcija?