Prvi 61 pregleda 28. Maj 2023.

Tuga u svetu muzike - preminula Tina Turner

printscreen/canva

Legendarna pevačica preminula je u 83. godini u Kisnahu kod Ciriha posle duge, neutvrđene bolesti. Ranije se borila sa rakom creva i patila od visokog krvnog pritiska više od četiri decenije

Njeni predstavnici su za DailyMail potvrdili da je kraljica rokenrola umrla prirodnom smrću. Objavili su tužnu vest o njenoj smrti 24. maja, rekavši: 'Sa njom svet gubi muzičku legendu i uzor.'

Nakon njene smrti, njeni memoari su se ponovo pojavili - gde je priznala da je jednom razmišljala o asistiranom samoubistvu 2016. godine pre nego što joj je njen suprug Ervin Bah donirao svoj bubreg. Otkrila je u svojim memoarima da se prijavila u organizaciju za pomoć dok se psihički pripremala za mogućnost smrti.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Tina je otkrila da je njen nekontrolisani visok krvni pritisak ubrzao oštećenje bubrega - i ako će se njeno telo ugasiti, počela je da se miri sa idejom smrti. Njen suprug Bah uskočio je da joj donira bubreg 2017. godine. Tragična smrt Tine Tarner objavljena je 24. maja - što je izazvalo šokove širom sveta - ali njen uzrok smrti ranije je bio nepoznat.

Tini Tarner je prvi put dijagnostikovan visok krvni pritisak 1978. godine, a 2016. započela je borbu sa rakom creva. Istovremeno, njeni bubrezi su otkazivali, što je dovelo do njene operacije transplantacije 2017. godine.

U četvrtak su se dobronamernici okupili ispred kuće Tine Tarner na jezeru kako bi odali počast muzičkoj legendi koja je Švajcarsku učinila svojim domom skoro tri decenije. Cveće i karte ležale su ispred kuće u živopisnom gradu Kuesnahtu, na obali Ciriškog jezera.

 | Author: printscreen/canva printscreen/canva

Stalan tok posetilaca dolazio je na kapije njenog imanja kako bi zapalili sveće i ostavili poruke pevačici čiji su hitovi uključivali 'What's Love Got To Do with It?' i 'Simply the Best'.

Meštani su je opisali kao popularnu komšinku koja je cenila nedostatak galame među stanovnicima kada je šetala okolo.

Tina se preselila u Švajcarsku sa svojim dugogodišnjim partnerom Bahom 1995. godine. Skoro dve decenije kasnije, 2013. godine, ubrzo nakon što se udala za Baha, postala je švajcarska državljanka i odrekla se američkog državljanstva.

Tvoja reakcija?