Prvi 58 pregleda 18. April 2023.

TV serija o Hariju Poteru je 'skoro dogovorena' sa JK Rowling

printscreen/canva

Rečeno je da je TV adaptacija najprodavanijih romana o Hariju Poteru skoro gotova stvar skoro deceniju od objavljivanja poslednjeg filma o Hariju Poteru. Rečeno je da JK Rowling, autorka knjiga, takođe razgovara o produkciji veoma uzbudljive serije.

Prvi roman o Hariju Poteru, 'Kamen mudrosti', objavljen je pre 26 godina, 1997. godine, i brzo je postao svetski uspeh. Osam filmova pratilo je bestselere sa Danijelom Redklifom, Emom Votson i Rupertom Grintom u glavnim ulogama, a prvi je objavljen 2001. godine.

Novu TV seriju producirala bi televizija Warner Bros, a prema Bloombergu, Warner Bros je blizu toga da je pretvori u realnost. Rečeno je da je najteži deo obezbeđivanja serije dogovor sa JK Rowling, ali produkcija je skoro tu. Kada budu imali Roulingovu u timu, očekuje se da će tražiti pisca.

Blumberg je rekao da je opšta ideja da se svaka sezona potencijalne TV serije fokusira na jednu knjigu iz serije knjiga o Hariju Poteru, koja se sastoji od sedam romana, što znači da nas čeka lepa duga serija kada bude objavljena.

HBO Max i njegova tadašnja matična kompanija WarnerMedia počeli su da istražuju potencijalnu TV seriju o Hariju Poteru pre nekoliko godina.

U to vreme, Warner Bros je imenovao decu, mlade odrasle i predsednika klasika Toma Ašajma da upravlja franšizama 'Wizarding World and Potter', što uključuje tematske parkove, obilaske i pozorišnu biblioteku koja zarađuje 9,1 milijardu dolara.

U proteklih nekoliko godina, Warner Bros i Warner Media su imali uspeha sa specijalom o ponovnom okupljanju Hari Potera povodom 20. godišnjice na HBO Max-u. To je bila serija događaja 'Harry Potter: Hogwarts Tournament of Houses' i, najskorije, hit video igrica 'Hogwarts Legacy'.

Nejasno je kada ćemo sa sigurnošću znati da li i kada TV serija kreće, ali za sada izgleda veoma obećavajuće. Da li ste i vi uzbuđeni zbog ove mogućnosti?

Tvoja reakcija?