Prvi 1942 pregleda 31. Oktobar 2023.

Uklonite vlagu očas posla sa ova dva predmeta!

canva

Svi znamo koliko vlaga može biti naporna i grozna, a do nje dolazi kada topli vazduh iznutra dođe u dodir s hladnom površinom. Ako se ne rešava na vreme, vlaga se brzo može pretvoriti u buđ i predstavljati pretnju vašem zdravlju, a posebno ljudima koji imaju problem sa alergijama

 | Author: canva canva

Veoma je nezgodno pronaći vlagu i buđ u svojoj kući, a ponekad je teško i da sprečite nastajanje vlage kada temperatura padne. Ipak, postoje neke efikasne i jeftine metode za rešavanje ovog problema, piše City Magazine.

Jedna korisnica TikToka objasnila je kako se rešiti vlage sa prozorskih površina uz pomoć dve svakodnevne stvari. Prenoseći video na svoj TikTok nalog @fenrahalesari, podelila je savet koji ju je naučila njena mama, a koji uključuje so i pesak za mačke.

@fenrahalesari Damp Home ? My mum taught me this trick! #lifehack #damphome #damp #renovation #newhome #building #mumhack #dehumidifier #water #foryoupage #cheap #bargin #moneysavinghack #moneysavingtips ♬ original sound - Fenrah

Fenra je najpre pokazala da ako sipate kuhinjsku so u plastičnu posudu, ona će upiti vlagu. Slično tome, ako stare čarape i najlonke napunite peskom za mačke i stavite ih po kući, one bi trebalo da obave isti posao.

@fenrahalesari Reply to @shielinghide Part 2 Dehumidifier hack. Im told you can just dry out the cat litter too but I've not tried it #lifehack #dehumidifier #damp #renovation #DIY #damphome #moisture #usefultips #part2 #mumhack #newhome #cheap #moneysaving #moneysavingtips #bargin #moneysavinghack #tips ♬ original sound - Fenrah

Ona je zatim objavila drugi deo videa, otkrivajući šta će se dogoditi nakon toga. Pokazujući kutiju sa soli nakon četiri do pet nedelja, Fenra je objasnila: "Ovako so obično izgleda. Možete videti da ima nešto tečnosti".

Fenra kaže da je definitivno vreme da so uskoro promenite ako je ona vlažna i mrvičasta. Dodala je i da možete malo protresti kutiju. Posle nedelju dana, proverite mačji pesak i ako je stvarno zgrudvan od vlage, potrebno ga je promeniti. Fenra je dodala da je anjvažnije da prostor redovno proveravate.

 | Author: canva canva

Ovaj trik su mnogi dočekali sa oduševljenjem i već su ga isporbali. Ono što Fenra dodatno svaetuje jeste da na nekim emstima ređe menja pesak, sve zavisi od količine vlage.

Hoćete li vi da isprobate ovu ideju?

Tvoja reakcija?