Prvi 123 pregleda 31. Jul 2023.

Zdrave zamene za omekšivač koje štede novac!

canva

Iako svi volimo da utonemo u onu svežinu tek opranog džempera, znamo da se omekšivači uglavnom sastoje od štetnih hemkalija i da nije zdravo koristiti ih pri svakom pranju. Umesto toga, postoje neke zdravije alternative koje su uz to i jeftinije, a veš će danima mirisati na čisto

Eterična ulja

Za one koji omekšivač koriste samo zbog mirisa, postoji jedna prirodna varijanta, a to su eterilna ulja. Kako se ona koriste za masažu, za osvežavanje prostora i ulepšavanje, takođe mogu i vašoj garderobi da daju predivan i postojan mriis. 

Pomešajte 2-3 kašike eteričnog ulja sa mirisom po želji sa 2 šolje sirćeta. u nekoj flaši. Promućkajte dobro pa mešavinu možete koristiti kao klasični omekšivač i sipati u veš mašinu, ali i kao sprej kojim ćete prskati već opranu garderobu.

 | Author: canva canva

Za miris svežine, možete koristiti eterično ulje eukaliptusa i nane; ako želite da veš miriše kao da ste stavili parfem, stavite ulje badema, dok će lavanda mirisati na čisto i nežno, savetuje Krstarica.

Sirće

Poznato je da sirće možemo koristiti za mnoge stavri u domaćinstvu kao što je ribanje kupatila i uklanjanje kamenca ili za čišćenje rerne, ali isto tako može se upotrebiti i kao omekšivač.

 | Author: canva canva

Preporučuje se da koristite destilovano alkoholno sirće. Sipajte u pregradu za omekšivač ne više od 3 kašike sirćeta, sa ovom dozom veš se neće osećati na sirće, a biće neverovatno mekan i baršunast. Pored efekta omekšivača, sirće neverovatno "čuva" boju na tamnijim komadima garderobe!

Tvoja reakcija?