Reši 439 pregleda 15. Jul 2023.

Najbolji načini da ukloniš nausnice su pred tobom!

canva

Iako svaka od nas mašta o tome da nema nikakve obaveze oko dlačica koje prirodno oblažu naše lice i telo, to je uglavnom utopija. Dakle, sa dlakama ćemo uvek imati posla i uvek će nas nervirati, a one iznad usana su posebna priča

Dlake na telu se relativno brzo uklanjaju, ali svi znamo da je potrebno posvetiti dovoljno pažnje i redovno održavati ovaj vid higijene kako bismo što manje vremena provodili uklanjajući ih. Međutim, možda to niste znale, ali dlake na telu i licu imaju svoju funkciju. Tu su kako bi sprečile znoj i mikroorganizme da ulaze u kožu i sluzokožu, ali "negovanje" neurednih dlaka se ne smatra nimalo ženstvenim pa je potrebno redovno ih uklanjati.

 | Author: canva canva

Ovo su najbolji načini za uklanjanje nausnica:

Pinceta

Najjeftinija metoda uklanjanja nausnica je definitvno pinceta. Međutim, jedna je do bolnijih, a i nimalo nije poželjna ako imate veliko područje za uklanjanje dlačica. Pinceta je dobra ukoliko imate par dlaka za čupkanje, piše Lepota i zdravlje.

Krema za depilaciju

Krema za depilaciju ima zadatak da oslabi dlaku u korenu kako bi ona otpala. Čitav proces trjae svega desetak minuta u zavisnosti od proizvoda koji odaberete i uvek imajte u vidu da treba voditi računa o kremama koje koristite za depilaciju lica. Najbolje je da prvo proverite kako reagujete na kremu.

Dermapiling

 | Author: canva canva

Dermaplaning je verzija brijanja lica koja uključuje uklanjanje gornjeg sloja kože i dlaka pomoću malog skalpela za piling. Rezultati traju oko dve nedelje. Ovo je prilično snažan piling pa budite spremne da pažljivo negujete svoju kožu posle tretmana ako se odlučite za ovu opciju.

Depilacija voskom

Depilacija voskom je odavno omiljena metoda za uklanjanje nausnica. Njeni rezultati traju oko četiri nedelje, a sve što je potrebno je malo vrućeg voska ili traka za depilacijui krema za hidrataciju nakon toga. Neophodan je oprez: depilacija voskom često izaziva crvenilo, iritaciju, a i bolna je.

Depilacija šećerom

Tehnika koja je manje bolna i nežnija za kožu od depilacije voskom je zasigurno šugaring. Postoje dve vrste šećera: pasta i gel. Oba se sastoje od prirodnih sastojaka kao što su limunov sok, šećer i voda, a obe vas ostavljaju bez dlaka do šest nedelja. Takođe, na internetu postoje i recepti za pravljenje domaće paste za depilaciju.

 | Author: canva canva

Lasersko uklanjanje nausnica

Lasersko uklanjanje nausnica podrazumeva pulsno svetlo da onesposobi folikul dlake. Lasersko uklanjanje je metoda trajnog smanjenja dlačica koja je bezbedna za upotrebu na licu i telu. Dlačica koja izrasta biće svaki put sve tanja i svetlija, tako da je primena na licu i te kako efikasna.

Sesija elektrolize

Ova metoda ima najbolje rezultate i jedina je koja se smatra metodom trajnog uklanjanja dlačica. Koristeći električnu struju, kozmetičar skida dlaku po dlaku koristeći sondu ili elektrodu.

Uklanjanje nausnica koncem

Ovo je drevna metoda uklanjanja dlačica koja koristi kanap za precizno oblikovanje obrva i uklanjanje dlačica iznad usana. Brza je, ne koristi nikakve hemikalije i generalno je jeftina. Osim toga, rezultati mogu trajati do šest nedelja.

Tvoja reakcija?