Reši 387 pregleda 03. Maj 2025.

Punjena pohovana paprika, odlična za ručak ili večeru!

canva

Vreme laganih obroka polako dolazi, a sveže povrće polako stupa na scenu. Ako volite leto i svežu mirisnu papriku, a još više miris pečenja iste, predlažemo da napravite ovaj obrok koji možete poslužiti bilo kome i jedno je sigurno, a to je da će se svakome dopasti

Sastojci:

  • 6-8 velikih crvenih paprika babura
  • 450-600 g sitnog sira
  • 6-8 jaja
  • 60-80 g putera
  • 30-40 g pšeničnog brašna
  • 50-60 g prezle
  • 3-4 kašike peršuna, sitno iseckanog
  • so i biber po ukusu
  • ulje za prženje

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Paprike izdubite, dobro ih operite pod mlazom tople vode pa osušite papirnim ubrusom.
  2. Poređajte paprike u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dvadesetak minuta ili ih ispecite na roštilju. Stavite vrele paprike u činiju i prekrijte ih krpom. Ostavite ih da se ohladi, a zatim ih oljuštite.
  3. Pomešajte sir, omekšali puter, četiri jajeta, peršun so i biber. Pažljivo napunite paprike.
  4. Uvaljate paprike najpre u brašno, a zatim u umućena jaja, pa u prezle. Kao što to i inače radite kada pohujete meso ili povrće.
  5. Pržite paprike u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi sa obe strane sve dok ne porumene.
  6. Služiti sa salatom od od paradajza i sosom po izboru.

Prijatno

Prijatno!

Tvoja reakcija?