Vreme laganih obroka polako dolazi, a sveže povrće polako stupa na scenu. Ako volite leto i svežu mirisnu papriku, a još više miris pečenja iste, predlažemo da napravite ovaj obrok koji možete poslužiti bilo kome i jedno je sigurno, a to je da će se svakome dopasti
Sastojci:
- 6-8 velikih crvenih paprika babura
- 450-600 g sitnog sira
- 6-8 jaja
- 60-80 g putera
- 30-40 g pšeničnog brašna
- 50-60 g prezle
- 3-4 kašike peršuna, sitno iseckanog
- so i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
- Paprike izdubite, dobro ih operite pod mlazom tople vode pa osušite papirnim ubrusom.
- Poređajte paprike u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Pecite ih u rerni zagrejanoj na 220 stepeni dvadesetak minuta ili ih ispecite na roštilju. Stavite vrele paprike u činiju i prekrijte ih krpom. Ostavite ih da se ohladi, a zatim ih oljuštite.
- Pomešajte sir, omekšali puter, četiri jajeta, peršun so i biber. Pažljivo napunite paprike.
- Uvaljate paprike najpre u brašno, a zatim u umućena jaja, pa u prezle. Kao što to i inače radite kada pohujete meso ili povrće.
- Pržite paprike u ulju zagrejanom na srednjoj temperaturi sa obe strane sve dok ne porumene.
- Služiti sa salatom od od paradajza i sosom po izboru.
Prijatno
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.