Donosimo vam najukusniji sendvič sa tunjevinom ikada

canva
Ljubitelji tunjevine, predstavljamo vam ultimativni sendvič. Ako želite preukusan i hranljiv doručak ili možda laganu i brzu večeru, tu smo za vas! Ovaj tost sendvič će vas oduševiti koliko je jednostavan a ukusan, samo pratite ove lagane korake
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • veća kašika majoneza
  • sok od pola limuna
  • pola kašičice aleve paprike
  • 2 konzerve tunjevine
  • 1 celer, sitno iseckan
  • 2 kisela krastavca, sitno iseckana
  • 1/4 glavice sitno iseckanog crvenog luka
  • 2 kaščice sveže seckanog peršuna
  • prstohvat soli
  • sveže mleveni crni biber
  • 8 kriški hleba (najbolje tost)
  • dve kašičice maslaca
  • 1 paradajz, narezan
  • 8 kriški čedara (ili bilo kog drugog kačkavalja)

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 stepeni. U velikoj posudi umutite majonez, limunov sok i malo aleve paprike (ako volite). Iscedite tunjevinu pa dodajte u mešavinu majoneza. Koristite viljušku da razbijete tunjevinu na sitne deliće. Dodajte celer, kisele krastavce, crveni luk i peršun i promešajte da se sjedine. Začinite solju i biberom. Premažite maslacem jednu stranu svake kriške hleba. Na vrh namazane strane stavite otprilike pola konverve tunjevine, 2 do 3 kriške paradajza i 2 kriške sira (možete koristiti bilo koji kačkavalj koji volite). Na vrh stavite još jednu krišku hleba, stranom namazanom puterom okrenutom nagore. Ponovite sa preostalim sastojcima i stavite na veliki lim za pečenje. Pecite dok se sir ne otopi, 5 do 8 minuta. Za ovaj proces takođe možete koristiti toster.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs