Domaći čizkejk od jagoda - savršen za sve prilike!

canva
Za sve ljubitelje slatkih užitaka i jagoda, evo recepta koji će vas oduševiti! Čizkejk od jagoda je savršena kombinacija kremastog sirnog sloja i osvežavajuće sočnih jagoda. Priprema je jednostavna, pa zgrabite svoje omiljene sastojke i krenimo u slatku avanturu.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 300 g mlevene plazme
  • 150 g margarina
  • 18 kašika mleka
  • 450 g sir
  • 1 vanilin šećer
  • 50 ml vode
  • 10 g želatin
  • 500 ml biljne pavlake
  • 200 g šećer u prahu
  • 450 g smrznutih jagoda
  • 100 ml vode
  • 4 kašika šećera
  • 10 g želatina
  • 50 ml vode

Priprema:

Prvo, pripremite crveni fil tako što ćete jagode preliti vodom, dodati šećer i kuvati najmanje 10 minuta. U drugoj posudi, želatinu dodajte vodu i ostavite da nabubri nekoliko minuta. Nakon što ste sklonili jagode sa šporeta, ostavite ih da se ohlade, a zatim umešajte želatin, dobro mešajući kako biste postigli homogenu smesu.

Sada se posvetite bazi - prelijte mlevenu plazmu rastopljenim margarinom i mlekom, pa dobro izmešajte. Dobijenu smesu utisnite u okrugli kalup.

Zatim, pripremite fil tako da umutite pavlaku, dodate sir, vanilin šećer i šećer u prahu. U drugoj činiji, želatin prelijte vodom i ostavite da nabubri a zatim ga blago zagrejte, ali budite pažljivi da ne provri. Mlak želatin umešajte u pavlaku i dobro izmiksajte.

Rasporedite beli fil preko mlevene plazme u kalupu. Kada se crveni fil ohladi, prelijte ga preko belog fila. Ostavite da se sve stegne preko noći u frižideru.

Sutradan, pažljivo skinite kalup, secite na porcije po želji i uživajte u ovom preukusnom desertu. Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs