Evo kako da sami napravite medeno srce!

printscreen/canva
Pomirišite čaroliju domaćeg slatkiša! Naš recept za medeno srce oživljava tradicionalni ukus sa slatkim notama meda i toplinom cimeta. Najbolje od svega jeste što ga možete praviti kod kuće za tili čas!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 250 ml kisele vode
  • 120 ml ulja
  • 200 grama šećera
  • 1 kašika džema po izboru
  • 250 grama brašna
  • 3 kašike kakaoa
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • 1 kašičica cimeta

Premaz:

  • 3 kašike džema

Glazura:

  • 100 g posne čokolade
  • 2 kašike ulja

Priprema:

Počnite tako što ćete mešati brašno, kakao, sodu bikarbonu i cimet zajedno. Zatim, u drugoj posudi, spojite kiselu vodu, ulje, šećer i pekmez, a zatim dodajte ove tečne sastojke u suve. Temeljno promešajte smesu i prelijte je u kalup koji ste prethodno podmazali. Kolač pečete u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni, otprilike 25 minuta. Nakon što se kolač ohladi, nanesite tanak sloj pekmeza preko njega. Da biste napravili glazuru, otopite čokoladu sa malo ulja i prelijte je preko ohlađenog kolača.

Uživajte u ovom ukusnom posnom slatkišu!

Poseti www.roosvaaj.rs