Imamo najbolji recept za domaću štrudlu sa makom!

canva
Umirujući miris cimeta i hrskavih kora se stapaju u savršenoj harmoniji da stvore čaroliju u obliku štrudle sa makom. Otkrijte kako da stvorite neodoljivu poslasticu koja će vas odvesti na putovanje kroz bogate arome i ukuse tradicije, u samo par lakih koraka!
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za testo:

  • 500 g brašna
  • 250 ml mleka
  • 30 g kvasca
  • 1 jaje
  • 1 žumance
  • 50 g šećera
  • 50 g otopljenog maslaca

Za fil:

  • 500 g maka
  • 200 g šećera
  • 1,5 šolja mleka

Za premaz:

  • 1 jaje

Priprema:

U mlakom mleku razmutite kvasac zajedno sa šećerom. Zatim dodajte preostale komponente za testo i temeljno zamesite. Neka odstoji oko dvadesetak minuta. Nakon toga, podelite ga na tri jednaka dela. Pripremite fil kombinovanjem maka i šećera. Skoro dovedite mleko do tačke ključanja, pa ga postepeno dodajte mešavini maka i šećera uz kontinuirano mešanje. Postupno, korak po korak. Razvucite testo i pažljivo nanesite fil, nakon čega ga urolajte u obliku štrudle. Predgrejte rernu na 200 stepeni. Pleh pripremite tako da bude obložen papirom za pečenje ili premazan uljem, a zatim pažljivo položite štrudle. Lagano ih premažite umućenim jajetom i ostavite da se peku dok ne dobiju primamljivu zlatno smeđu boju.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs