Lagano i slasno: Tikvice punjene piletinom i povrćem!

canva
Postoji puno načina za pripremu tikvica i jela od njih su veoma lagana i ukusna. Priprema ovih jela ne zahteva neko posebno predznanje niti umeće, a rezultat oduševljava: Dobićete ukusan i izdašan ručak koji će se svima dopasti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1,5 kg okruglih tikvica
  • 45 ml ulja 
  • 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice

Za punjenje:

  • 700 g pilećeg mesa
  • 45 ml ulja 
  • 1 crni luk
  • 4 čena belog luka
  • 3 paprike
  • 2 paradajza
  • 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice

Za sos:

  • 1 kašičica paradajz pirea 
  • 100 ml vode 

Još:

  • 3 paradajza
  • 80 g čedar sira

Priprema:

  1. Tikvice presecite na pola, a u ulje dodajte začine, pa ih premažite tom mešavinom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C nekih 10-15 mimuta.
  2. Crni i beli luk iseckajte i propržite, pa dodajte sitno secaknu piletinu. Dodajte i iseckane paprike, a na kraju i 2 iseckana paradajza. Začinite i promešajte. 
  3. Tikivce malo izdubite kašikom i punite filom. Tri paradajza isecite na kolutove i stavite preko. Paradajz pire i vodu pomešajte i sipajte preko paradajza, a na kraju dodajte i rendani sir. Još kratko ih zapecite u rerni. 

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs