Postoji puno načina za pripremu tikvica i jela od njih su veoma lagana i ukusna. Priprema ovih jela ne zahteva neko posebno predznanje niti umeće, a rezultat oduševljava: Dobićete ukusan i izdašan ručak koji će se svima dopasti
Sastojci:
- 1,5 kg okruglih tikvica
- 45 ml ulja
- 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice
Za punjenje:
- 700 g pilećeg mesa
- 45 ml ulja
- 1 crni luk
- 4 čena belog luka
- 3 paprike
- 2 paradajza
- 1 kašičica soli, začinske paprike, bibera i majčine dušice
Za sos:
- 1 kašičica paradajz pirea
- 100 ml vode
Još:
- 3 paradajza
- 80 g čedar sira
Priprema:
- Tikvice presecite na pola, a u ulje dodajte začine, pa ih premažite tom mešavinom. Stavite na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C nekih 10-15 mimuta.
- Crni i beli luk iseckajte i propržite, pa dodajte sitno secaknu piletinu. Dodajte i iseckane paprike, a na kraju i 2 iseckana paradajza. Začinite i promešajte.
- Tikivce malo izdubite kašikom i punite filom. Tri paradajza isecite na kolutove i stavite preko. Paradajz pire i vodu pomešajte i sipajte preko paradajza, a na kraju dodajte i rendani sir. Još kratko ih zapecite u rerni.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.