Napravi domaći mascarpone od samo DVA sastojka

canva
Mascarpone sir je glavni sastojak mnogih slanih, ali i slatkih jela, odnosno poslastica. Kako zbog njegove visoke cene često dođemo u situaciju da a radije zamenimo pavlakom, a ukus se ipak razlikuje, odlučili smo da podelimo sa vama recept kako da od samo dva sastojka napravite domaći mascarpone, a cena će biti neuporediva
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 600ml pavlake za kuvanje
  • 2 kašike limunovog soka

Priprema:

  1. Pavlaku za kuvanje sipajte u šerpicu pa stavite na vatru da provri i dodajte limunov sok. Uz neprestano mešanje žicom, kuvajte dok se masa ne zgusne.
  2. Kada se smesa skuvala, šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako deset minuta. U drugu dublju posudu stavite cediljku i obložite je gazom, a krajeve pričvrstite štipaljkama. 
  3. Sipajte smesu kroz gazu i tako sotavite u frižideru 24 sata. 
  4. Sir čuvajte u frižideru najviše pet dana u hermetički zatvorenoj posudi.
Poseti www.roosvaaj.rs