Mascarpone sir je glavni sastojak mnogih slanih, ali i slatkih jela, odnosno poslastica. Kako zbog njegove visoke cene često dođemo u situaciju da a radije zamenimo pavlakom, a ukus se ipak razlikuje, odlučili smo da podelimo sa vama recept kako da od samo dva sastojka napravite domaći mascarpone, a cena će biti neuporediva
Sastojci:
- 600ml pavlake za kuvanje
- 2 kašike limunovog soka
Priprema:
- Pavlaku za kuvanje sipajte u šerpicu pa stavite na vatru da provri i dodajte limunov sok. Uz neprestano mešanje žicom, kuvajte dok se masa ne zgusne.
- Kada se smesa skuvala, šerpu stavite u posudu sa ledenom vodom i ostavite tako deset minuta. U drugu dublju posudu stavite cediljku i obložite je gazom, a krajeve pričvrstite štipaljkama.
- Sipajte smesu kroz gazu i tako sotavite u frižideru 24 sata.
- Sir čuvajte u frižideru najviše pet dana u hermetički zatvorenoj posudi.
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.