Nikada dosta : Još jedan recept za musaku od tikvica!
Iako nije u toku post, sreda i petak se poste. Pa tako, ako iz bilo kog razloga izbegavate hranu životinjskog porekla, imamo još jedan odličan recept za musaku sa tikvicama koja će osvojiti i najveće izbirače kada je hrana u pitanju
Sastojci:
- 6 manjih tikvica
- 4 čena belog luka
- 2 glavice crnog luka
- 1 vezica peršuna
- 4 kašike brašna
- 2 kašike začinske paprike
- so, biber
- 200 gr biljnog kačkavalja
- ulje
Priprema:
- Tikvice operite, oljuštite i isecite na kolutove. Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta. Dodajte mu začine i dinstajte ga dok ne omekša.
- Rasporedite crni luk na dnu posude u kojoj ćete peći musaku. Preko luka poređajte red tikvica, pa pospite začine, peršun, beli luk i jednu kašiku brašna.
- Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Slaganje završite tikvicama.
- Na ulju zapržite kašiku brašna i kašičicu začinske paprike, pa prelijte preko tikvica.
- U isti tiganj sipajte vodu, sačekajte da prokuva i prelijte preko tikvica tako da posuda bude 2/3 prekrivena vodom.
- Narendajte kačkavalj na krupno rende, pa pospite odozgo.
- Musaku pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.
Prijatno!
#musaka
#musaka od tikvica
#tikvice
#jela od tikvica
#jela od povrća
#roosvaaj
#roosvaj recepti
#laki recepti
#brza priprema