Prvi 1621 pregleda 20. Maj 2025.

Nikada dosta : Još jedan recept za musaku od tikvica!

Iako nije u toku post, sreda i petak se poste. Pa tako, ako iz bilo kog razloga izbegavate hranu životinjskog porekla, imamo još jedan odličan recept za musaku sa tikvicama koja će osvojiti i najveće izbirače kada je hrana u pitanju

Sastojci:

  • 6 manjih tikvica
  • 4 čena belog luka
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 vezica peršuna
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike začinske paprike
  • so, biber
  • 200 gr biljnog kačkavalja
  • ulje

 | Author:

Priprema:

  1. Tikvice operite, oljuštite i isecite na kolutove. Peršun, crni i beli luk iseckajte sitno. Zagrejte tiganj na srednjoj vatri, sipajte malo ulja, pa stavite crni luk da se dinsta. Dodajte mu začine i dinstajte ga dok ne omekša.
  2. Rasporedite crni luk na dnu posude u kojoj ćete peći musaku. Preko luka poređajte red tikvica, pa pospite začine, peršun, beli luk i jednu kašiku brašna.
  3. Postupak ponavljajte sve dok imate materijala. Slaganje završite tikvicama.
  4. Na ulju zapržite kašiku brašna i kašičicu začinske paprike, pa prelijte preko tikvica.
  5. U isti tiganj sipajte vodu, sačekajte da prokuva i prelijte preko tikvica tako da posuda bude 2/3 prekrivena vodom.
  6. Narendajte kačkavalj na krupno rende, pa pospite odozgo.
  7. Musaku pecite u zagrejanoj rerni na 190 stepeni oko 45 minuta.

Prijatno!

Tvoja reakcija?