Pistaći svakom slatkišu dodaju onaj prefinjeni, kraljevski ukus i kada čujemo da ih neki kolač sadrži, sigurni smo da ćemo njime zadovoljiti sva čula. Ukoliko volite ovaj ukus, imamo odličan recept za domaći pistać krem kojim možete obogatiti svoje poslastice
Sastojci:
- 200g oljuštenih pistaća
- 40ml vode
- 80-100g šećera
- 50ml maslinovog ulja ili kokosovog ullja
- 130ml vode koju dodajemo po potrebi
Priprema:
- U ključalu vodu ubacite pistaće na jedan minut. Zatim ih procedite i odmah stavite u hladnu vodu. Pistaće nakon toga očistite od kožice. Možete pistaće staviti na čistu kuhinjsku krpu, zamotati ih i protresti. Na taj način će sve uporne ljuske spasti sa njih.
- U šerpu dodajte 40ml vode koja će pokriti dno. Kada voda provri dodajte šećer, malo promešajte i sačekajte da se on rastopi. Pistaće prelijte dobijenim sirupom i sačekajte da se ohlade oko 15 minuta.
- Smesu stavite u blender, pa dodajte maslinovo ulje i vodu. Blendajte mešavinu dok ne dobijete homogenu smesu što može potrajati i do 15 minuta.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.