Krompir je povrće neutralnog ukusa i zato se slaže uz gotovo sva jela, a posebno uz mesa. Često nam pored njega čak ništa i nije potrebno jer je krompir sam po sebi uz salatu odličan izbor za ručak
Sastojci:
- kilogram krompira
- jedna kašika soli
- 3 kašike palente
- biber
- ulje
- pola kašike aleve paprike
- kašika suvog začina
- svež peršun
Priprema:
- Krompir ogulite, operite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi kratko.
- Palentu i sve začine, dobro promešajte.
- Krompir izvadite iz vode i dobro osušite.
- U tepsiji sa začinima i palentom, stavite krompir i dobro ga uvaljajte, te pospite uljem.
- Stavite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
- Kada je krompir gotov, naseckajte peršun i pospite preko.
Prijatno!
Komentariši, znaš da želiš!
Za komentarisanje je potrebno da se prijaviš. Nemaš registrovan nalog?
Registracija je brza i jednostavna, registruj se i uključi se u raspravu.