Prvi 140 pregleda 21. Maj 2025.

Hrskavi krompir iz rerne kao prilog ili glavno jelo!

Krompir je povrće neutralnog ukusa i zato se slaže uz gotovo sva jela, a posebno uz mesa. Često nam pored njega čak ništa i nije potrebno jer je krompir sam po sebi uz salatu odličan izbor za ručak

Sastojci:

  • kilogram krompira
  • jedna kašika soli
  • 3 kašike palente
  • biber
  • ulje
  • pola kašike aleve paprike
  • kašika suvog začina
  • svež peršun

 | Author:

Priprema:

  1. Krompir ogulite, operite i ostavite da odstoji u hladnoj vodi kratko.
  2. Palentu i sve začine, dobro promešajte.
  3. Krompir izvadite iz vode i dobro osušite.
  4. U tepsiji sa začinima i palentom, stavite krompir i dobro ga uvaljajte, te pospite uljem.
  5. Stavite u već zagrejanu rernu na 200 stepeni i pecite oko 40 minuta.
  6. Kada je krompir gotov, naseckajte peršun i pospite preko.

Prijatno!

Tvoja reakcija?