Piletina u krckavom sosu od badema: Čist hedonizam!
U domaćoj kuhinji, badem nije tako često zastupljen kao sastojak jela. Poneki recept koji nam stigne iz drugih krajeva sveta, isprobamo, negujemo i pripremamo sve dok nam ne dosadi. Takav je slučaj i sa ovom piletinom
Sastojci:
- 250g pilećeg belog mesa
- 2dl neutralne pavlake
- 50g mlevenog badema
- 50g putera
- 100g tikvica
- 50g plavog patlidžana
- 1 čeri paradajz
- kriška slatkih jabuka
- 2 šampinjona
- 100gr krompira
- malo mirođije
- malo belog luka
Priprema:
- Na tiganju ispeći meso da porumeni.
- Badem propržiti na puteru i preliti neutralnom pavlakom te začiniti.
- Izgrilovati povrće i marinirati maslinovim uljem.
- Krompir ispeći da bude krckav, najbolje u dubokom ulju.
Prijatno!