Pravi srpski doručak: Brza gibanica sa jogurtom!

canva
Na našim stolovima, pite su neizostavan detalj tokom praznika, rođendana, slava i proslava, ali se i svakodnevno rado jedu za doručak, večeru ili užinu. Ništa nije lepše od mirisa sveže hrskave gibanice koji se širi kućom i poziva na doručak
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500g kora za pitu
  • 3 jajeta
  • kisela voda
  • 500ml jogurta
  • 1 dl ulja
  • sir po želji

Priprema:

  1. Razbijte jaja u činiju i dodajte jogurt, ulje i malo kisele vode. Sve to pomešajte i ako želite, izdrobite i dodajte sir. 
  2. Dok se rerna greje, premažite pleh uljem. 
  3. Izdvojte dve kore i stavite ih jednu preko druge. Premažite smesu, a zatim ponovo preklopite sa dve kore. Ponovite ovaj posupak i dvema korama preklopite pitu za kraj. Po želji, pitu možete urolati, pa prebaciti u pleh.
  4. Pecite pitu u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 do 20 minuta. Po potrebi smanjite jačinu rerne.

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs