Preukusna pasta koja se sprema za samo par minuta!

canva
Svi smo u nekom iščekivanju praznika pa baš i nemamo vremena da se mnogo bavimo obrocima. Neko privodi kraju poslovne planive za ovu godinu, neko donosi važne životne odluke, a neko se priprema za velike promene. Ipak, zajedničko je svima da moramo da jedemo, a kada je već tako, imamo sjajan recept kako da se odlično najedete, a ne potrošite mnogo vremena
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500g testenine po želji
  • 800ml kozerviranog paradajza
  • 150g slaninice
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 4 čena belog luka
  • 1 manji luk, iseckan
  • 1 veza zelja, očišćenog
  • šaka svežeg bosiljka
  • 500 g testenine po želji
  • 4 šolje vode (960 ml)
  • 100 g rendadog kačkavalja
  • so, biber i začini po želji

Priprema:

  1. Prodinstajte crni i beli luk oko 3 minuta na malo ulja u nekom većem sudu. Dodajte sve preostale sastojke osim slaninice, prelijte sa 4 šolje vode, stavite začine, posolite i sačekajte da provri. 
  2.  Kada provri, nastavite da kuvate onoliko koliko na pakovanju testenine piše, povremeno mešajući. Pastu ne treba cediti jer će testenina upiti svu tečnost.
  3. Slaninicu sitno iseckajte i propržite na slaboj vatri pa dodajte u pastu.
  4. Odozgo pospite rendanim kačkavaljem!

Prijatno!

Poseti www.roosvaaj.rs