Slasan recept za pastu sa gamborima i limunom

canva
U samo 30 minuta, pretvorite osnovne kuhinjske sastojke u elegantno jelo od morskih plodova koje će oduševiti vaše ukućane. Najbolje od svega je štoo se sve priprema u jednoj posudi, čineći čišćenje brzim i jednostavnim
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 225 grama testenine
  • 2 kašike maslinovog ulja
  • 8 kašika neslanog putera
  • 4 čena belog luka, mlevenog
  • 1 kašičica tucane paprike
  • 570 grama gambora
  • so (po ukusu)
  • biber (po ukusu)
  • 1 kašičica sušenog origana
  • bebi spanać 160 g
  • 25 grama parmezana
  • 2 kašike svežeg peršuna, iseckanog
  • 1 kašika limunovog soka

Priprema:

Prokuvajte vodu u velikom loncu i dodajte testeninu. Kuvajte dok ne bude al dente, ocedite i ostavite sa strane. U istom tiganju zagrejte maslinovo ulje i puter, dodajte beli luk i crvenu papriku i kuvajte dok ne zamiriše. Dodajte škampe, posolite, pobiberite i mešajte dok ne postanu ružičasti. Ubacite origano i spanać, kuvajte dok ne uvene. Vratite testeninu u šerpu, dodajte preostali puter, parmezan i peršun. Dobro izmešajte dok se puter ne rastopi. Nakon što su škampi skuvani, dodajte limunov sok, promešajte i poslužite dok je jelo vruće.

Uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs