Sočne i ukusne tulumbe iz rerne!

printscreen/canva
Kako da vam ne krene voda na usta od same pomisli na miris koji ispunjava celu kuću kad baka pravi tulumbe... Danas smo tu da vratimo to sećanje, jer ćete u par kratkih i jednostavnih koraka naučiti da sami napravite desert koji retko ko ne obožava - tulumbe!
Vidi originalni članak

Sastojci:

Za testo:

  • 400 ml vode
  • 150 ml ulja
  • 1 kašika šećera
  • 1 kašičica soli
  • 1/2 kg brašna
  • 5 jaja

Za sirup:

  • 1,4 l vode
  • 800 g šećera
  • 1 srednji limun 

Još će vam trebati i:

  • 700 ml ulja

Priprema:

U prvom koraku, pripremite sirup kombinujući vodu, šećer i osvežavajući sok od limuna. Kuvajte ovu aromatičnu mešavinu dok ne proključa, a zatim smanjite vatru i ostavite da se krčka 15 minuta. Dok se sirup hladi, prelazite na drugi korak - pripremu testa. U posebnoj posudi, udružite vodu, blago ulje, šećer i prstohvat soli, pa postavite na šporet da proključa. Kada postignete ključanje, sklonite posudu sa šporeta i postepeno dodajte brašno uz neprestano mešanje. Važno je da mešate dok ne stvorite glatko i sjajno testo. Nakon što se testo ohladi, pažljivo dodajte jaja i mešajte dok ne dobijete kremastu konzistenciju. Sada dolazi zabavan deo - oblikovanje tulumbe. Zagrejte ulje u dubokom tiganju i oblikujte tulumbe, postepeno ih spuštajući u tople okolnosti ulja. Dok se tulumbe rumene, pripremite sirup tako što ćete ih pažljivo potapati u pripremljeni sirup od šećera i limuna. Nakon što tulumbe upiju ukus sirupa, dobro ih ohladite i poslužite kao pravu poslasticu.

Prijatno, uživajte!

Poseti www.roosvaaj.rs