Tri leće - idealan desert i idealan recept!

canva
Da li ste spremni da se prepustite neodoljivom uživanju u svetu mleka i slatkog? U ovom receptu ćemo vam otkriti tajnu za pravljenje savršenog kolača "Tres Leches". Ovaj sočan desert natopljen sa tri vrste mleka će vas osvojiti svojom mekoćom i bogatim ukusom. Spremite se da se zasladite uz ovaj neodoljivi klasik!
Vidi originalni članak

Sastojci: 

Za biskvit:

  • 6 jaja
  • 80 grama šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 200 grama glatkog brašna
  • 8 grama praška za pecivo

Za preliv biskvita:

  • 800 ml mleka sa minimalno 2,8% mlečne masti
  • 400 ml pavlake za šlag
  • 300 ml kondenzovanog mleka

Za sloj od karamele:

  • 200 grama šećera
  • 50 grama maslaca
  • 200 ml pavlake za šlag
  • Za ukrašavanje:
  • 30 ml pavlake za šlag

Priprema:

Priprema ovog ukusnog kolača počinje mućenjem belanaca uz dodatak šećera i vanilin šećera dok ne dobijete glatku smesu. Zatim postepeno dodajte žumanca i umešajte ih, pa lagano dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo. Kad dodajete brašno, koristite najslabiju brzinu miksera i nežno izmešajte.

Nakon što ste dobili smesu, ulijte je u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite je na 180 stepeni oko 20-25 minuta. Nakon pečenja, ostavite patišpanj da se malo ohladi, probodite ga nožem na nekoliko mesta.

Zatim ulijte slatku pavlaku u tepsiju i položite patišpanj naopako (gornja strana sada ide na dno). Ostavite da odstoji 10ak minuta, zatim izmešajte mleko i kondenzovano mleko i prelijte ga ovom smesom. Pustite da se mleko dobro upije, zatim premažite karamel kremom. Ohladite dobro i uživajte u ovom predivnom kolaču!

Poseti www.roosvaaj.rs