Bez srama 140 pregleda 18. Jun 2023.

Ovaj doručak pomaže da izgubimo salo sa stomaka?!

canva

Počinje sezona odmora... Svako od nas ko je tokom zime bio opušteniji kada je hrana u pitanju, sada razmišlja kako da što pre skine neki višak masnih naslaga sa stomaka koje mu smetaju i remete "savršen izgled" u kupaćem kostimu. Ne sporimo, trening i izbalansirana ishrana su uvek najzdravija i najdugotrajnija opcija, ali imamo savršenu namirnicu koju nutricionisti preporučuju za doručak

Najvažnija stvar kod mršavljenja i generalno zdravog načina života jeste da nikako ne preskačete doručak. On je najvažniji obrok u toku dana i pruža nam početnu energiju. Sa druge strane, mnogi ljudi se orijentišu isključivo na žitarice praveći ovsene kaše sa raznim dodacima. 

Ovo jeste sjajna opcija, ali ukoliko baš svakodnevno jedete ovsenu kašu na vodi i bez šećera, počećete da gubite mišićnu masu, a to je ono što niko od nas ne želi, piše Gloria.

 | Author: canva canva

Nutricionisti savetuju da proteini treba da budu uključeni u svakom obroku, naročito ako želite da zategnete telo i da smršate. Možete jesti jaja, sveži sir, kuvanu piletinu. Кaša u maloj količini može biti dodatak.

 | Author: canva canva

Idealan doručak za skidanje sala na stomaku mogu biti meko kuvana jaja ili kajgana sa povrćem. Iskoristite sezonu svežeg povrća kao što je mladi luk i uživajte u omletu makar jednom nedeljno!

Tvoja reakcija?