Fancy 268 pregleda 09. Oktobar 2022.

Ovaj recept za domaće buhtle će vas oduševiti

REUTERS/PIXSELL

Oh slatke, ukusne buhtle. Kad su one u pitanju ne biramo, jedemo ih punjene čokoladom, džemom, voćem pa čak i sirom. Toliko su ukusne da smo odmah potražili recept i delimo ga sa vama da biste i vi uživali u njihovom ukusu.

Jedan od najboljih mirisa ikad je miris toplih buhtli koje su nam najčešće pripremale mame i bake. Većina nas ne može da sačeka da se ohlade već ih volimo jesti tople i punjene nekim slatkim namazom. Njihova priprema i nije tako teška pa ih možete pripremiti na brzinu kad god imate želju za nečim slatkim. Ovo je recept sa Miss7Gastro koji morate da probate.

Ovo su sastojci koji su vam potrebni za pripremu:

  • 400 g brašna
  • 140 ml mleka
  • 80 g maslaca
  • 60 g šećera
  • 25 g svežeg kvasca ili jedan suvi
  • 2 jaja
  • 1 vrećica vanilinog šećera
  • Korice jednog limuna
  • 1/2 kašičice soli
  • džem ili čokoladni namaz

 

Ovo je postupak:

Pomešajte toplo mleko sa šećerom pa u to dodajte kvasac. Ostavite kvasac na toplom da se digne. U veću posudu dodajte sve suve sastojke - brašno, so, šećer, koricu limuna i vanilin šećer. Sastojke promešajte pa u njih dodajte jaja, kvasac i 40 g otopljenog maslaca.  Dobro umesite testo pa ga stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga krpom i stavite na toplo da se udvostruči. Kad se testo digne, stavite ga na brašnjavu podlogu i od testa oblikujte kuglice. Uzimajte testo zavisno od toga koju veličinu buhtli želite. Kuglu spljoštite i u sredinu stavite namaz po želji. Kad ponovno oblikujete kugle, stavite ih u maslacem nauljenu posudu, ostavite da se dižu 20 minuta pa ih ponovno premažite ostatkom maslaca. 

Buhtle pecite 30 minuta na 180 stepeni ili dok ne poprime zlatno žutu boju. Kad se ohlade, po buhtlama pospite šećer u prahu. Ovaj recept je poprilično jednostavan pa ga možete isprobati možda čak i danas ili ga čuvajte za vikend.

Uživajte u mekanim i slatkim buhtlama.

Tvoja reakcija?