Fancy 182 pregleda 27. April 2023.

Ukus koji mami: Mekana fokača gotova za 25 minuta!

canva

Ko je rekao Italija? Ma kad smo već kod nje, poznajete li nekoga ko ne voli pizzu? Iako današnja tema nije klasična pizza, već nešto između pizze i hleba, fokača je ipak veoma popularna u Italiji,a sve popularnija je i kod nas. Još ako vam damo pravi recept... Pred vama je obrok za čistu desetku

Tvorac ovog recepta je food blogerka Milica Radović koja vodi profile zalogaj_mr na Instagramu i TikToku i osvaja simpatije svojim divnim receptima, piše Žena.

@zalogaj_mr Foccacia na moj način 👩🏻‍🍳 Ako mene pitate idealna je uz neku pršuticu i čašu belog vina 👌🏻 Jednostavan je recept i lak za pripremu 😊 Potrebni sastojci: - 500g brašna, - 1 kesica suvog kvasca, - 2 kašičice šećera, - 300ml vode, - 3 kašike maslinovog ulja + za podmazivanje pleha i testa. Za preliv: - 40ml maslinovog ulja, - 4 čena belog luka, - kašičica ruzmarina. Postupak pripreme: U mlaku vodu stavite kvasac i šećer. Ostavite par minuta da krene kvasac. Za to vreme prosejte brašno, dodajte so i nadošli kvasac. Umesito testo pa prelijte sa malo maslinovog ulja. Ostavite na toplom mestu do sat vremena. Podmažite malo pleh sa maslinovim uljem pa rukama formirajte testo i vrhovima prstiju napravite udubljena, pa prelijte prelivom. Preko možete naseckati masline ili ovako kao ja malo ljubičastog luka i paradajza. Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje i za to vreme focaccia će još malo narasti. Pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju, nekih 25 minuta. Prijatno! #focaccia #focacciabread #focacciarecipe #italianfood #italy #italijanskakuhinja #jednostavnirecepti #proverenirecepti #testo #mojakuhinja ♬ Dolce Nonna - Wayne Jones & Amy Hayashi-Jones

Sastojci:

  • 500g brašna
  • 1 kesica suvog kvasca
  • 2 kašičice šećera
  • 300ml vode
  • 3 kašike maslinovog ulja + za premazivanje

Za preliv:

  • 40ml maslinovog ulja,
  • 4 čena belog luka,
  • kašičica ruzmarina

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Kvasac i šećer rastvorite u mlakoj vodi pa ostavite par minuta da se aktivira. Za to vreme prosejte brašno, dodajte so i nadošli kvasac.
  2. Umesite testo pa ga premažite sa malo maslinovog ulja. Ostavite na toplom mestu oko sat vremenada naraste.
  3. Podmažite malo pleh sa maslinovim uljem pa rukama formirajte testo i vrhovima prstiju napravite udubljena, pa prelijte prelivom.
  4. Preko možete naseckati masline ili malo ljubičastog luka i cherry paradajza.
  5. Uključite rernu na 200 stepeni da se ugreje i za to vreme ostavite focacciu još malo naraste. Pecite dok ne dobije lepu zlatnu boju, nekih 25 minuta.

Prijatno!

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?