Prvi 662 pregleda 20. Februar 2024.

Domaća pašteta: Sjajan namaz za doručak!

canva

Iako kažu da u kupovnim paštetama nema ničeg što bi zapravo podsećalo na meso i bilo zdravo, mnogima je ona omiljeni izbor za doručak pa uz čašu jogurta uživaju dok je mažu na hleb. MI vam donosimo fenomenalan recept i savete kako da napravite baš vašu domaću paštetu

Sastojci:

  • kašičica maslaca (za prženje)
  • 1 glavica crvenog luka
  • 650 g očišćenih pilećih bataka
  • 3 čena belog luka
  • so
  • 100 ml belog vina
  • prstohvat mlevene crvene paprike
  • prstohvat bibera
  • prstohvat kari praha
  • 1 kašika soja sosa
  • 90 g maslaca
  • kašika majoneza
  • pola kašičice senfa
  • 2 kašike maslinovog ulja

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Na kašičici maslaca propržite isečen crveni luk. Meso isecite na male komade i pomešajte ga sa lukom. Posle toga dodajte seckani beli luk, so, crvenu papriku, biber, soja sos, kari u prahu i vino. Sve kuvati oko 40 minuta, piše Klix.ba.
  2. Maslac iseći na tanke kriške i ostaviti na sobnoj temperaturi da omekša. Pomešajte ga sa mesom. Zatim stavite smesu u blender i dodajte majonez, senf, maslinovo ulje i izmiksajte. Posolite po potrebi.
  3. Stavite paštetu u činije i prelijte tankim slojem otopljenog maslaca.  Paštetu ostavite da odstoji u frižideru.

Prijatno!

Tvoja reakcija?