Prvi 104 pregleda 27. Decembar 2022.

Evo kako da napravite trendy franscusku čokoladu sa TikTok-a!

canva

Ovaj napitak je nezaobilazan za ljubitelje tople čokolade koja popravlja raspoloženje. Da li je to piće ili desert? Zapravo,da li je tarazlika uopšte bitna kada je u pitanju nešto toliko čokoladno i neodoljivo? Pratite ove proste korake, i grejaćete ruke na najslađi mogući način za tili čas!

Bogata topla čokolada u francuskom stilu koja je u trendu na TikToku je poput čokoladnog bombona koji se može pijuckati — kremasto, čokoladno i dovoljno snažno da te ugreje tokom hladnog dana. Dodaj malo šlaga i komadiće čokolade i dobićeš najslasniju šoljicu kakaa poznatu ljudskom rodu. Za pripremu je potrebno samo nekoliko minuta i pregršt standardnih sastojaka. Evo kako napraviti popularnu francusku toplu čokoladu…

Za nepogrešiv, jako bogat vrući kakao, kuvar Michael Romano iz Fouquet's New York preporučuje razmeru jedan, dva, tri za recept. „Najbolja razmera mlečnih proizvoda i čokolade objektivna je prema tome koliko gust i bogat vrući kakao želiš“, kaže. „Obično volim da koristim razmeru jedan, dva, tri: jedan deo slatke pavlake, dva dela čokolade, tri dela mleko. Tako da je i dalje bogat i kremast, ali dovoljno redak da se može piti, a ne previše gust“. Uz ovu razmeru, količina čokolade će biti 50 posto ukupne količine, za super čokoladni gutljaj.

@lifewithtuyen making the viral thick french hot chocolate at home ☕️✨ #hotchocolate #baking #coffee ♬ The Christmas Song (Merry Christmas To You) - Nat King Cole Trio



Započni zagrevanjem mlečnih proizvoda u malom loncu na niskoj temperaturi. Iako mnogi kreatori vole da koriste slatku pavlaku, nekima se to može učiniti preteškim. Odluči se za pola-pola, što je pola pavlake i pola mleka, ili se drži razmere Chefa Romana. Za zabavu možeš dodati i malo vanile, cimeta ili espresso praha u mlečni proizvod za zagrevanje. Oni koji poštuju biljnu ishranu takođe mogu zameniti sastojke veganskom pavlakom i mlekom. Romano preporučuje ovseno mleko koje ima visok udeo masti.



Dok se mlečni proizvodi zagrevaju, dodaj čokoladu u vatrostalnu posudu i izlomi je na male komadiće. Sledi razmera jedan, dva, tri, ako koristite pola šoljice pavlake, trebaće vam jedna šoljica čokolade i jedna i po šoljica mleka. Čokolada sa visokim postotkom kakaa (preko 50 posto) dobro radi posao za to, a što je čokolada kvalitetnija, to će vruća čokolada na francuski način biti bogatija. Vredi potrošiti novac za izvrsne sastojke za ovaj recept. Nakon što se mlečni proizvodi lagano zakuvaju, prelijte ih preko čokolade, a zatim promešajte da se potpuno otope. Najbolji način da otopiš čokoladu je u posudi sa pavlakom i mlekom. Možete prvo zagrejati mleko i pavlaku sa bilo kojim drugim sastojcima koje želite dodati (vanila, cimet, espresso itd.). Zatim prelijte topli mlečni proizvod preko čokolade i promešajte da se potpuno otopi i emulgira.

Prebacite u šoljicu i odmah pijuckajte ili dodaj šlag i drobljenu čokoladu. Voila!
 

Tvoja reakcija?