Prvi 312 pregleda 02. Avgust 2023.

Ima li rende skrivenu funkciju za koju nismo znali?

canva

Većina nas koji često boravimo u kuhinji koristi ručno rende. Bilo da rendamo povrće za supu, spremamo urmašice ili rendamo sir za picu, rende je u suštini jedna od kuhinjskih alatki koja nam je maltene svakodnevno u rukama

Međutim, skoro se pojavila priča da se rende ne koristi samo za rendanje već da ima još jednu skrivenu funkciju, a to je, verovali ili ne, sečenje! 

Jedna žena je bila začiđena onim što joj je ćerka pokazala. Naime, ona je iskoristila ivicu ovog kuhinjskog pomagala kako bi isekla sir, a onda je pokazala majci da se sa njom može seći i povrće, piše Krstarica.

 | Author: canva canva

Ako samo malo razmislite, doći ćete do logike zašto rende uvek ima ekstremno oštru ivicu, a da nije u pitanju masakriranje naših prstiju!

,,Mlađa ćerka me je pitala da li znam da se kraj rende koristi za sečenje. Navodno zbog ove funkcije je kraj rende obično oštar“, napisala je u svojoj objavi žena na Fejsbuku koja je brzo prikupila hiljade lajkova i komentara.

via GIPHY

Mnogi ljudi su nakon ove objave potrčali u ouhinju da provere ovu informaciju i uverili sus e da je ovaj trik istina! Dakle, pored toga što za nekih 200 doinara imate i rende i nož u jednom, zaobići će vas delikatno pranje sečiva i sigurno ćete uštedeti na vremenu!

Tvoja reakcija?