Prvi 264 pregleda 09. Februar 2024.

Mirisni rolat od sira i bundeve za sva čula...

canva

Bundeva nije tek onako kraljica jeseni i zime, a u poslednjih par godinaje sve više recepata čiji je baš ona glavni sastojak. Jela i poslastice sa bundevom pored neodoljivog ukusa imaju i taj specijalan miris kome niko ne može da odoli

Sastojci:

Za testo:

  • 1 šoljica kristal šećera
  • 200 g pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1 kašičica limunovog soka
  • 3/4 šoljice brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 2 kašičice cimeta
  • pola kašičice soli
  • prstohvat muškatnog orašćića
  • prstohvat đumbira

via GIPHY

Za nadev:

  • 250 g sira
  • 4 kašike otopljenog margarina 
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 1 šoljica šećera u prahu
  • pola kašilice vanil šećera

 | Author: canva canva

Priprema:

  1. Sastojke za testo umutite mikserom, počevši od jaja, dodajući ostale sastojke. Na kraju dodajte bundevu i limunov sok. Smesu izlijte u pleh obložen papirom za pečenje. Pecite oko 15 minuta na 180 stepeni.
  2. Izvadite iz rerne, ostavite malo da se prohladi pa pospite sa šećerom u prahu i okrenite na mokru krpu. Urolajte u oblik rolata pa ostavite da se ohladi, savetuje Trpeza.
  3. Za to vreme, napravite nadev: Umutite sir, pavlaku i margarin pa dodajte šećer i vanilin šećer. Mešajte dok ne dobijete puterastu strukturu. Namažite rolat sa nadevom pa stavite u frižider na dva sata.

Prijatno!

 

Tvoja reakcija?