Prvi 129 pregleda 03. Oktobar 2022.

Novi recept! Piroške sa kulenom i topljenim sirom

Ako hoćete da obradujete stomak sa nečim novim i zanimljivim, tu smo za vas. Bilo da je za ručak sa porodicom, grickalica za večernje druženje, sa ovim ne možete promašiti.

Potrebni sastojci:

Za testo:

- kašika šećera

- 10 grama suvog kvasca

- 50 ml tople vode

- 2 žumanca

- 200 ml mleka

- 400 grama brašna 

- maslinovo ulje

- so

Za punjenje:

- kulen (količinu odredite po vašem ukusu)

- topljeni sir u trouglićima

Ideju je dao jedan jako kreativan i humorističan profil na Instagramu, na kom možete videti i razne druge ideje.

Postupak koji treba da pratite:

U činiju stavite kašiku šećera, zatim 10 grama suvog kvasca, 50 ml tople vode i dobro izmešajte. U smesu dodajte dva žumanca i ponovo promešajte, nakon toga sipajte mleko i promešajte. Dodajte so, brašno i napravite testo koje ćete preliti maslinovim uljem.

Testo ostavite da odstoji. Kulen iseckajte na sitne komadiće i pomešajte sa topljenim sirom kako biste dobili smesu za punjenje. 

Izvadite testo i podelite ga na 6 delova. Podeljeno testo pospite brašnom i ostavite da odstoji. Nakon 10 minuta izvadite testo i razvucite ga slično kao podlogu za picu. Razvučeno testo podelite na dva dela, koja ćete zasebno puniti smesom. Kada napunite svih 12 polovina, smotajte ih, zavijte u streč foliju i ohladite u frižideru nekih 20 minuta kako bi se steglo.

Dok se piroške hlade, sipajte ulje u lonac i dobro ga zagrejte. U vrelo ulje ubacite piroške i pržite par minuta dok ne dobiju lepu zlatnu boju. 

Poslužite sa caciki ili tartar sosom za najbolji užitak. Svi će vam zavideti na kulinarskim sposobostima!

Tvoja reakcija?