Prvi 106 pregleda 28. Oktobar 2022.

Ovo je omiljeni doručak Adrijane Lime i Mirande Ker

canva

Ovsene pahuljice, ovsena kaša, pa niste sigurno očekivali da doručkuju 6 jaja i kobasice... Adrijana i Miranda znaju šta je najbolje ujutru!

Ako biste voleli da izgledate ovako, ujutru za doručak nema sendviča, jaja, peciva i ostalih sličnih jela...

Samo pahuljice dragi moji!

Naravno to ne mora baš uvek biti tako. Naime, Miranda Ker rekla je da u ishrani voli pravilo 80:20, što znači da se u 80 posto slučajeva hrani zdravo, i tu do izražaja dolazi najbitniji obrok u toku dana odnosno doručak, koji čine ovsene pahuljice, a u onih 20 odsto da sebi oduška i uživa u slatkišima i slanišima.

Pored toga što sadrži mali broj kalorija i veliki broj vlakana, ovsena kaša je bogata belančevinama, vitaminima B grupe, kalcijumom i gvožđem, a njenim svakodnevnim konzumiranjem smanjuje se nivo lošeg holesterola, smanjuje se rizik od kardiovaskularnih bolesti, pospešuje imunitet, reguliše nivo šećera u krvi, čiste creva, deluje pozitivno na nervni sistem i smanjuje rizik od dijabetesa tipa 2.

Evo, uverite se i sami šta radi ovsena kaša. Mi bi definitivno voleli da izgledamo ovako, a vi?

Naravno, ovsene pahuljice ne moraju uvek biti bezlične i bezukusne. Probajte razne kombinacije pa vidite šta vam najviše odgovara. Neki naši predlozi su grožđe, kakao, čokolada, bademi, lešnici, kikiriki...

Tvoja reakcija?