Prvi 104 pregleda 29. Mart 2023.

OVO je tajna vitke linije Jelene Đoković!

Dusan Milenkovic/ATA Images/pixsell

Znate i sami koliko je celer zdrav i koliko se njogva upotreba propagira u svakodnevnoj ishrani. Njegova lekovitost je u mnogo navrata potvrđena, a pored nutritijenata koje sadrži, celer ima fenomenalan uticaj na mršavljenje

Jelena i Novak Đoković se jako dugo hrane na poseban način, a Jelena često govori o svojoj ishrani i receptima. Iako nema problema sa glutenom kao njen suprug, Jelena je odlučila da se zdravo hrani zbog straha od bolesti još  kao studentkinja, piše Žena.

Iako je dosta vremena prošlo do tada, a Jelena sada može da priušti sebi i ličnog kuvara, ona često sama priprema obroke za sebe i svoju porodicu. Njeni recepti su veoma ukusni, a takođe i jednostavni, tako da oni koji žele da se kroz ishranu posvete svom zdravlju, i te kako imaju izbora kada je nedostatak vremena u pitanju. 

 | Author:

Jelena je izjavila da voli neke namirnice koje i nisu baš dostupne na našem tržištu, ali uvek postoji adekvatna zamena. Zanimljivo je to da meso nije prvi izbor kod ovog para, a Jelena je jednom prilikom podelila sa fanovima šta sve ne jede:

"Ne jedem meso, ribu, mlečne proizvode ili šećer. Moja dijeta je 70% sirova hrana, 30% skuvana (supa, testenina, kinoa, riža). Ja nemam problema sa glutenom, ali ga ipak izbegavam. Da li je teško? Ne, ako znate zašto to radite i ako ste dobro informisani o tome. I da, teško je naći pravu hranu, pripremljenu na zdrav način. Zato je organizacija i dobro informisanost ključna."

Jelena i Novak preferiraju sirovu hranu, što se i vidi, pa se na njihovom meniju svakodnevno nalaze salate, povrće i voće. Takođe, jedu i slatkiše koji su prilagodili veganskom načinu ishrane.

Kada je u pitanju početak dana, pored toga što Novak odavno pije ceđenu limetu, ova porodica se odlučila za napitak od celera znajući za sve njegove benefite. Pored zdravstvenih blagodeti koje nudi ova biljka, jedna od njenih najvećih prednosti je to što pomaže u skidanju kilograma. Celer ima uticaja na čišćenje jetre, pa ukoliko želite da je detoksikujete, potrebno je da ovaj šejk konzumirate tri puta dnevno tokom tri dana. U vreme konzumacije, poželjno je izbegavate tešku hranu. 

 | Author:

Sastojci:

  • 5 strukova celera
  • 1 šolja iseckanog peršuna
  • 3 limuna
  • 6 šolja vode

Priprema:

Sok od limuna, peršun i celer stavite u blender i blendajte dok ne dobijete ujednačenu masu, pa dodajte vodu i ponovo malo izmiksajte. Tokom tri dana, pijte ovaj napitak po dve čaše na prazan stomak, a nakon 7- 10 dana možete ponoviti postupak. 

 

NE ČEKAJ, PRIJAVI SE NA SUPERSTAR!

Tvoja reakcija?