Prvi 138 pregleda 13. Jul 2023.

Seckanje luka nikada nije bilo lakše uz pomoć OVOGA!

canva

Niko se ne raduje seckanju i jende glavice luka, ali ako govorimo o količini koja je potrebna za spremanje jela za neku proslavu, onda je sigurno da nećemo izbeći ni suze u očima ni neprijatan miris na rukama. Međutim, postoji odličan način koji će vam pomoći da usitnite luk za mnogo manje vremena nego što biste to uradili seckajući ga nožem

Sečenje luka ume da potraje ako je u pitanju veća količina ili osoba koja nije baš spretna da brzo završi ovaj posao. Umesto klasičnog seckanja, luk možete usitniti tako što ćete upotrebiti rende, savetuje Krstarica.

 | Author: canva canva

Iako ovi komadi neće biti tako ravnomerni, sve što treba da uradite nakon što izrendate luk jeste da pređete preko cele količine nožem kako biste ga malo ujednačili. Ovaj posao će potrajati manje od jednog minuta po glavici i uštedeće vam dosta vremena. 

Osim što ćete brzo pripremiti luk za dalju obradu, ovaj kuhinjski trik je koristan i zato što oštrice rastvaraju delove luka, što će ga učiniti mekšim, ili sočnijim dok se kuva ili peče, a dobro znamo da luk daje fenomenalan ukus svakom jelu.

 | Author: canva canva

Vodite računa o tome da ne posečete prste!

Tvoja reakcija?