Prvi 226 pregleda 28. Maj 2023.

TikTok trik: tvoji tanjiri će biti savršeno dekorisani!

instagram/canva

Verovatno vam se događalo da kada listate objave na društvenim mrežama ili odete u goste razmišljate kako su domaćini postigli da im tanjiri sa predjelom izgledaju tako savršeno! Sve je na svom mestu, privlačno i lepo, a kada vi pokušate da to ponovite na svojim proslavama, nailazite na peh

Ono što želimo da vam kažemo, avi ste sigurno i sami shvatili, jeste da niste pokušali na pravi način da dekoriešete tanjire sa predjelom. Pa, evo nekih načina uz pomoć kojih ćete imati savršeno predjelo, a ovaj put, drugi će se pitati kako ste baš vi to izveli!

Ružice od salame

Već neko vreme su ružice od salame i čajne kobasice postale pravi hit na društvenim mrežama, a samo na TikToku snimci sa heštegom #salamirose dosigli su više od 83 miliona pregleda. 

@inspo_by_rio_ How I make Salami roses in four different ways 🌹 Save this for later 🍀 Wishing you all a fantastic and peaceful weekend 🤍 Follow @inspo_by_rio_ for more💕 #salamirose #fooddecoration #foodstyling #foodart #foodvideo #tipsandtricks #foodinspo #fördig #fördigpage #foryou #foryourpage ♬ Take You Dancing - Jason Derulo

Iako postoji više metoda za pravljenje ovog "mesnatog" čuda, najpopularnija je ona uz pomoć čaše kada se listići salame ili čajne slažu jedan preko drugog dok se ne dođe do sredine. Ružicu je zatim potrebno izvaditi i staviti na tanjir tako da strana koja je bila u čaši sada "gleda" na gore. 

Druga metoda je mnogima lakša i predstavlja listiće suhomesnatih proizvoda koji se preklapaju i slažu jedan do drugog. Kada se sve urola, pričvrsti se čačkalicom ili se "uglavi" između, recimo, sireva i ružica je tu! 

Rolnice iznenađenja

Jedan od nanjnovijih TikTok trikova su rolnice od topljenog sira i kiselih krastavaca. Ovi zalogajčići su osvojili simpatije više od 86 miliona ljudi, a pored toga što izgledaju dekorativno, r+preukusni su, pa smo sigurni da će postati neizostavan deo vaših slavlja.

Kada je reč o postupku, potrebno je da odaberete neki sir koji se lako topi, stavite ga na tiganj da se zapeče sa jedne strane te na gornju stranu stavite kiseli krastavac i sve zajedno urolate. 

@jeanthacookingqueenn PICKLES IN A BLANKET #pickles #pickletok #cheesepickle #snacks #recipes #foodtok #foodasmr #GoodDeedsCup ♬ original sound - jeanthacookingqueenn

Sa ovim rolnicama nećete pogrešiti ni ako u njih dodate još neki sir, niti ako ih poslužite uz majonez. Takođe, možete ih iskoristiti i kao toplo predjelo i pripremiti neposredno pred dolazak gostiju. Pazite samo-nestaju brzinom svetlosti!

Tvoja reakcija?