Prvi 150 pregleda 19. Novembar 2022.

Ukusan recept za trougliće sa jabukom i cimetom

instagram/canva

Brzi i ukusni trouglići sa jabukama koje možete da poslužite tople ili hladne, čak i sa malo vanilije i biće odličan desert za hladne zimske idane!

Sastojci:

4 jabuke srednje veličine
50 g putera
2 kašike meda
1 kašika ekstrakta vanile
6 kora za pite
50-75 g putera
75 g šećera
2 kašičice cimeta

 | Author: instagram/canva instagram/canva

Priprema:

Oljuštite jabuke i isecite ih na kockice 1×1 cm. U tiganju istopite puter i dodajte jabuke, med i vanilu. Krčkajte na srednjoj vatri oko 10 minuta, dok jabuke malo ne omekšaju i tečnost se ne upije u njih. Kad budu gotove, skinite sa vatre i ohladite.
Pokrijte kore krpom. Rastopite puter i pomešajte šećer sa cimetom. Pleh obložite papirom za pečenje i zagrejte rernu na 180°C.
Na radnu površinu staviti jednu koru dužom stranom prema sebi, celu je premažite puterom, pa preko nje stavite drugu koru. Premažite je puterom i pospite cimetom ili šećerom.

Sada pomoću lenjira isecite kore na 5 traka širine oko 7-8 cm. Na dno svake kore stavite oko 1 kašiku jabuka. Presavijte donji ugao trake preko jabuka u trougao. Zatim preklopite trougao sa jabukama nagore, pa udesno, pa ponovo nagore, pa nalevo... kao što biste motali baklave? Ovako umotajte do vrha, malo odsecite ako ima viška kore. Trouglove poređajte po plehu i premažite sa još malo putera i pospite šećerom i cimetom. Pecite oko 18-20 minuta, odnosno dok ne dobiju lepu zlatnu boju.

Poslužite toplo ili hladno, po ukusu.

Prijatno i uživajte, a originalan recept imate na Like Chocolate blogu!

Tvoja reakcija?